Kerstfilms op tv: de leukste op een rij

Door  |  0 reacties

Je hebt geen kerst gevierd als je niet ook tenminste één leuke kerstfilm op tv hebt gekeken. Gezellig samen op de bank, met in je handen dampende koppen warme chocolademelk en op tafel lekkere snacks. Heerlijk!

Toch is er altijd een moeilijke vraag: wélke kerstfilms op tv ga je kijken? Wij maakten een handig overzicht met de leukste kerstfilms die de komende twee weken op tv komen. De films zijn ingedeeld op gerne, zo heb je er snel een uitgezocht. Veel kijkplezier!

Romantische kerstfilms op tv

The Holiday
De Amerikaanse Amanda en de Engelse Iris doen het beiden niet zo goed in de liefde. Ze ontmoeten elkaar op een woningruilwebsite en besluiten om voor twee weken van leven te veranderen. Met alle (romantische) gevolgen van dien…
Dinsdag 24 december 20:40, Belgie één, IMBd rating: 6.8

Undercover Christmas
Verhaal over een FBI agent, Jake, die een belangrijke getuige moet beschermen. Zijn moeder vindt dat hij zijn zieke vader moet bezoeken, dus neemt hij de getuige, Brandi, mee en stelt haar voor als zijn vriendin.
Woensdag 25 december 22:10, RTL 8, IMDb rating: 6.5

Kerstfilms voor het hele gezin

The Night Before the Night Before Christmas
Een dag voor kerst, botst de kerstman tegen het huis van de familie Fox. Het is een modern gezin, de ouders werken veel en de kinderen zijn niet echt in een feeststemming. De kerstman is echter zijn zak met cadeaus kwijt en kan zich niets meer herinneren. Het gezin moet hem helpen!
Zondag 22 december 18:15, Net 5, IMDb rating: 5.4

The Santa Clause
Het is kerstavond wanneer Scot Calvin en zijn zoontje Charlie een vreemd geluid horen op het dak. Scot besluit een kijkje te gaan nemen en schreeuwt naar het vreemde figuur. De figuur schrikt zo dat hij keihard van het dak valt. Het blijkt de kerstman te zijn en hij heeft de val niet overleefd… Wat nu?
Dinsdag 24 december 18:30, SBS 6, IMBd rating: 6.2
(deel twee wordt direct hierna afgespeeld)

The Polar Expres
Op kerstavond wordt een jongetje, dat eigenlijk niet zo in kerst gelooft, meegenomen door een magische trein. Bestemming? De noordpool en de woonplaats van de kerstman.
Donderdag 26 december 18:35, SBS 6, IMBd rating: 6.5

A Christmas Carol (2009)
Animatieversie van het klassieke verhaal van Charles Dickens. Een grommige man wordt bezocht door drie geesten en vindt daardoor zijn plezier en liefde voor kerstmis terug.
Donderdag 26 december 20:30, SBS 6IMBd rating: 6.7

Enge kerstfilms op tv

Santa’s Slay
In Santa’s Slay blijkt dat de kerstman niet goed is, maar juist kwaad. Hij heeft een weddenschap verloren van een engel, waardoor hij cadeaus moet uitdelen. Zodra de weddenschap voorbij is, gaat hij weer over op zijn wrede daden. Combinatie van horror en komedie.
Dinsdag 24 december 22:15, Veronica, IMBd rating: 5.3

Komische kerstfilms op tv

Surviving Christmas
Drew Latham is steenrijk en.. net gedumpt. Het lijkt erop dat hij kerst weer alleen moet doorbrengen. Op aanraden van zijn therapeut, bezoekt hij zijn ouderlijk huis. Hij besluit het gezin dat daar woont te betalen om te doen alsof ze zijn familie zijn.
Maandag 23 december 20:30, Rtl 8, IMDb rating: 5.1

Bad Santa
Willie en Marcus gaan verkleed als kerstman en elf naar warenhuizen. Niet om goedwillige redenen, maar om daar te stelen. Op en dag bezoekt de politie hun huis, en ze besluiten in het huis van een verwaarloosde tiener en zijn demente oma te trekken. Dat zorgt voor enige problemen..
Dinsdag 24 december 20:30, Veronika, IMDb rating: 7.1

Home Alone 2: Lost in New York
Op het vliegveld gaat er iets goed mis: Kevin komt niet met zijn gezin in Miami terecht, maar beland in zijn eentje in New York! Daar komt hij dezelfde boeven als die uit Home Alone 1 weer tegen.
Woensdag 25 december 20:30, RTL 4, IMDb rating: 6.3 

How the Grinch Stole Christmas
Gebaseerd op het boek van Dr. Seuss. In de magische wereld van een sneeuwvlok leven de Whos, wezentjes die houden van Kerstmis. Daarbuiten leeft de Grinch, die een hekel heeft aan kerst en het feest probeert te stelen.
Woensdag 25 december 21:25, Veronica , IMDb rating: 5.8 

ELF
Als baby ging Buddy per ongeluk met de kerstman mee in zijn zak naar de Noordpool. Hij wordt opgevoed door elven, maar als hij ouder is, mag hij van de kerstman een bezoekje brengen aan New York.
Donderdag 26 december 20:30, Net 5, IMBd rating: 6.8

Scrooged
Egoïstische tv-maker Frank Cross houdt met niemand rekening en interesseert zich nergens voor. Net zoals in het klassieke Dickens verhaal krijgt hij bezoek van drie geesten, waardoor hij verandert in een beter mens.
Zaterdag 28 december 22:00, RTL 5 , IMBd rating: 6.9

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *