5:2 dieet: 5 dagen genieten, 2 dagen calorieën tellen

Door  |  0 reacties

Ai, ai, ai! Was het getal op de weegschaal de ochtend na kerst voor jou ook even schrikken? En is het tijd voor een dieet? Check het 5:2 dieet.

Lijnen: een woord waar veel vrouwen een haat/liefde-verhouding mee hebben. Maar wat nu als we zeggen dat je het met 5:2 dieet parttime kunt lijnen? Wordt het dan niet opeens veel aantrekkelijker?

Wat is het 5:2 dieet?

Vasten is de snelste en gezondste manier om gewicht te verliezen en nog belangrijker: om op gewicht te blijven.

5:2 dieetMet het 5:2 dieet, kan je al jouw favoriete voedsel 5 dagen per week eten, zolang je je calorie-inname maar beperkt tot 500 calorieën op de andere twee dagen.

Auteur Kate Harrison begon met het 5:2 dieet programma in de zomer van 2012, en was zo overtuigd van de mentale en fysieke voordelen dat ze een persoonlijk boek heeft geschreven over het dieet.

De voormalig BBC-journaliste kwam er tijdens het volgen van het 5:2 dieet achter dat ze nog veel informatie miste. Al deze informatie verwerkte zij tot haar eigen bijbeltje in een uniek dieetboek.

Een dieetboek waarin je overigens geen funky recepten hoeft te verwachten. Dit boek is vooral praktisch en neemt je mee door de achtergrondinformatie van het 5:2 dieet, zodat je ook weet waarom je dit wilt/moet/gaat volgen.

Waarom het 5:2 dieet?

Kate weet genoeg redenen voor je en zette voor ons de drie belangrijkste op een rij:

  • Het programma maakt het eenvoudig om op een natuurlijke manier slank te worden
  • Het 5:2 dieet verhoogt je energiepeil
  • Door twee dagen per week te vasten reset je je stofwisseling en genees je je lichaam

En misschien nog wel het beste volgens Kate: “Dit dieet is gebaseerd op een wetenschappelijk onderzoek en geen hype”. Laten wij dit dan maar eens gaan testen vanaf 1 januari. Nu eerst nog de oliebollen en de appelflappen.

Benieuwd naar het 5:2 dieet? Bestel Kate’s boek nu op Bol.com >>

Voor de review van dit boek werd een exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *