The Wolf of Wall Street

Door  |  0 reacties

Seks, drugs, geld in overtreffende trap overgoten met humor, rauwe beelden, pakkende onliners en in the end toch een gevoel van sympathie voor beursmakelaar en oplichter Jordan Belfort. Welkom bij The Wolf of Wall Street, de nieuwste film van Martin Scorsese.

Hij is in topvorm, deze 71 jarige regisseur. Drie uur lang zat ik op het puntje van mijn stoel, meegezogen in zijn satire over het waargebeurde verhaal van Belfort, een beurshandelaar die eind jaren ’80 zijn carrière bij investeringsbank J.F. Rothschild begint. Daar krijgt hij het beste advies ooit van de doorgewinterde senior op zijn afdeling, Mark Hanna (Matthew McConaughey – Mud, The Wedding Planner): naai de klant en verrijk jezelf.

Dit is precies wat DiCaprio de komende drie uur laat zien. Hoe hij na zijn korte loopbaan bij Rothschild zijn eigen kantoor start en uitgroeit tot een snelle jongen die iedere week een miljoen dollar verdient en ondertussen via hoererij, cocaïne en drank zijn excessieve levensstijl weet vol te houden.

Rauwe realiteit

De film is echter meer dan alleen maar grappig en soms op het randje van porno. Juist het totaal overtrokken beeld dat Scorsese schept, geeft de film de rauwe realiteit als tegenhanger.

The Wolf of WallstreetTe veel geld maakt niet gelukkig. Het zorgt dat Belfort totaal out of control raakt, een extreme relatie zowel met zijn zakenpartner Donnie Azoff (Johan Hill – Django Unchained, 21 Jump Street) als zijn tweede vrouw Naomi (Margot Robbie, About Time) onderhoudt en uiteindelijk naar zijn eigen ondergang snelt.

Conclusie

De cast is perfect gekozen. Van het kortstondige maar niet minder briljante optreden door übermacho McConaughey, via het erotische van nieuwkomer Robbie, het extreme van de wat sullige Hill tot het uitzinnige van DiCaprio, het past perfect.

Scorsese heeft zichzelf overtroffen en ik geef de film 4,5 sterren uit 5 en een notering op de lijst must see – 2014. Als je mij drie uur kunt vermaken en geen moment mijn aandacht verliezen, dan verdien je deze notering.

Zelf The Wolf of Wallstreet zien? Klik dan hier voor een overzicht en begintijden bij een bioscoop in jouw buurt >> 

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *