About Time

Door  |  0 reacties

Stel jij kunt tijdreizen. Terug naar jouw eigen verleden en niet weer die verkeerde keuze maken of dat gênante moment beleven. Als het hele scala aan mogelijkheden voor je open ligt. Wat zou jij dan doen? Tim Lake, een verlegen wat klungelige jongen, besluit een vriendin te zoeken in de romantische komedie About Time van Richard Curtis.

De net 21 jaar geworden Tim hoort van zijn vader dat hij kan tijdreizen. Alle mannen in hun familie kunnen dat. Het enige wat ze moeten doen is een donker hoekje vinden, hun ogen sluiten, handen tot vuisten ballen en aan dat ene specifieke moment uit hun eigen verleden denken. Of zoals zijn vader het verwoordt ”You can’t kill Hitler or shag Helena of Troy unfortunately.”

Dat is gelijk de beste troef die Curtis achter de hand houdt. Het thema tijdreizen is niet nieuw, maar door er een paar ijzersterke Engelse acteurs in te gooien, is About Time een absolute aanrader.

Waarom ‘About Time’ een aanrader is

Film About TimeNeem de relatie tussen de vader, een rol van Bill Nighy (Love Actually, The Best Exotic Marigold Hotel) en zijn zoon, gespeeld door de onbekendere Domhnall Gleeson (Bill Weasley uit Harry Potter and the Deathly Hallows). Prachtig om te bekijken. Engelse humor en gereserveerde stunteligheid die zo om kan slaan in onstuimige spontaniteit en altijd gevolgd door die verlegen grijns.

De film duurt twee uur en dat lijkt een lange zit, maar de cast kan het dragen. De chemie tussen Tim en zijn vriendin Mary, gespeeld door Rachel McAdams (The Notebook, Sherlock Holmes) spat van het doek en ook met de aanwezige clichés weet de cast prima om te gaan.

Al met al geen hoogstaand filmspektakel, maar wel een heerlijk film voor een regenachtige avond. Kruip op de bank onder een dekentje, pot thee en bonbons binnen handbereik en leg daar gelijk een doosje tissues bij.

Bestel de dvd nu bij Bol.com >>

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *