Hotspot: de Soepwinkel Groningen

Door  |  0 reacties

Nog geen half jaar oud en nu al een succes: de Soepwinkel. Gelegen aan een van de mooiste straten van Groningen – de Oude Kijk in ’t Jatstraat – en naast het mooie Academiegebouw van de Rijksuniversiteit, is het de perfecte plek voor een stevige lunch of licht avondmaal tijdens je bezoek aan de stad. Wij namen er een kijkje.

Twee grote vlaggen met daarop het logo van de soepwinkel vertellen ons, zonder dat we naar het nummer hoeven kijken, waar we moeten zijn. De deur staat al op een kiertje. Het interieur is licht, en huiselijk en warm, en het ruikt naar lekker eten. Achter de pannen staat Corry, de eigenaresse van het soepwinkeltje.  “Het mooie logo is ontworpen door een vriendin,” vertelt ze.

Dromen werkelijkheid maken

Iedereen heeft wel eens van die ideeën; een website opstarten, een boek schrijven, een winkel beginnen. Vaak blijven die dromen ook alleen maar dromen, maar Corry maakte haar idee werkelijkheid: “Het idee zat al langer in mijn hoofd. Ik werkte al een tijd als zelfstandige in de culturele sector, maar ik was toe aan een nieuw project. Dat is uitgegroeid tot deze winkel.” Een soepwinkel, welteverstaan, want Corry heeft soep altijd iets moois gevonden, al zolang ze kookt. Ze blijkt niet de enige soepfan van Groningen te zijn. Jong, oud, student, universiteitsmedewerker, Nederlanders, Duitsers, Engelsen, allerlei verschillende mensen komen soep halen bij Corry.  Het leukste aan de winkel? De sfeer die ontstaat, en de contacten tussen mensen.

soepwinkel2Biologische soepen bij de soepwinkel

Elke dag is er keuze uit vier soepen. Toen wij er waren, kon je bijvoorbeeld kiezen voor zoete aardappelsoep met limoen en kokosroom, maar ook voor mosterdsoep, uiensoep of broccolisoep met geitenkaas. Alle groenten zijn biologisch en de niet-vegetarische soepen bevatten alleen vlees van grasvarkens. Je kunt een grote (€ 5,25) of kleine kom (€ 4,25) soep halen. Kun je écht niet kiezen? Ga dan voor een proeverij: drie verschillende smaken soep in kleine kommetjes voor € 5,25.

De Soepwinkel is geopend van maandag t/m vrijdag.
Oude Kijk in ’t Jatstraat, nummer 12 in Groningen. 

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *