Graphic Design Festival

Door  |  0 reacties

Voor de vierde keer op rij wordt het centrum Breda anderhalve week overgenomen door grafisch ontwerpers. Graphic Design Festival is een aanrader voor iedereen die weg is van grafisch ontwerpen.

Over Graphic Design Festival

Het tweejaarlijkse evenement Graphic Design Festival is ooit ontstaan als tegenreactie op musea en is inmiddels uitgeroepen tot een evenement dat 15.000 bezoekers mag verwelkomen. Let wel: met daarnaast nog 75.000 voorbijgangers in het centrum van Breda, die simpelweg niet om het evenement heen kunnen.

Wat kun je verwachten tijdens het Graphic Design Festival?

Start je tocht langs de ‘buiten-expositie’ bij de toren in Park Valkenberg. Deze wordt gezien als welkomstpoort tot het festival. Vanuit het park loop je dan zo door naar het Kasteelplein, waar verschillende billboards te zien zin. Indrukwekkende beelden, samengesteld door journalisten, die met slechts één foto hun artikel hebben geprobeerd samen te vatten.

Zo vind je hier een billboard van een cruiseschip op een weiland met duizenden dieren. De boodschap? Hoeveel dieren er nodig zijn om mensen een week lang op een cruiseschip te eten geven. Veel dus, en dan is het waterleven nog niet meegerekend.

Maar er zijn meer posters in de hele stad te zien. De organisatie heeft vooraf een oproep gedaan aan ontwerpers, onder de naam Poster Project. Bijna 2.200 posters werden er ingezonden, uit 69 verschillende landen, tot aan China toe. De vijftig geselecteerde posters hangen nu door de hele stad.

Workshops

Wil je zelf voor een dag kunstenaar zijn, en dus niet alleen maar beelden bekijken van internationale kunstenaars? In diverse galerijen kun je zelf aan de slag d.m.v. workshops. Zo is er een mini-drukkerij nagemaakt en kun je zelf een grafische vorm maken. Ook leuk: een workshop waar je zelf insecten kunt maken met een 3D-printer.

En meer…

Naast workshops en kunst door de hele stad worden er diverse lezingen gehouden en optredens georganiseerd. In de stadsgalerij vind je een tijdelijke bioscoop, waar je elke dag een film of documentaire kunt bekijken.

Praktische informatie

Graphic Design Festival, dat van 17 t/m 27 april plaats vindt, is vrij toegankelijk. Alleen voor sommige musea en workshops wordt een bijdrage gevraagd. Op www.graphicdesignfestival.nl vind je meer informatie over de programmering.

Ga naar de website van het Graphic Design Festival >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *