2048: verslavend schuifspelletje

Door  |  0 reacties

Waarschuwing! Ben jij verslavingsgevoelig voor spelletjes op je iPhone, lees dan niet verder. Als je 2048 eenmaal geïnstalleerd hebt, laat je je telefoon niet meer los.

“Laura, wil jij dit level even voor me uitspelen? Je bent altijd zo goed in dit soort spelletjes”, vroeg mijn moeder onlangs. Hoewel ik er bij Candy Crush eerder in was getuind, voldeed ik aan haar verzoek. Die middag stond Farm Heroes ook op mijn telefoon en inmiddels ben ik bij level 193.

2048, het meest verslavende schuifspelletjes van dit momentToen ik de afgelopen dagen regelmatig berichten las over het verslavende spel 2048 besloot ik deze niet te downloaden. Immers, ik kon dan wel raden hoe ver het zou zijn. Maar na bericht 93 in mijn Facebook-timeline won mijn nieuwsgierigheid het. Grote fout!

Wat is 2048?

In één zin: het meest eenvoudige schuifspelletje ter wereld. Althans op het eerste gezicht. Je moet twee gelijke cijferblokjes samenbrengen en dan wordt de waarde van het blokje verdubbeld. Twee blokjes van 4 maakt samen 8, heb je een 2e 8 dan veranderen ze samen in één blokje van 16. En zo ga je door tot je de 2048 hebt bereikt.

Klinkt best simpel hè? Vergis je niet, het kan frustrerend ingewikkeld zijn. Ik kom nog niet verder dan 512. En dus pak ik elk moment om even te spelen. Tot ik mijn trein mis, zo verslavend is het. Durf je het aan?

Download de 2048-app in de iTunes Store >>
Download de app in Google Play voor de Android-variant >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *