9x de leukste kerstmarkten in Nederland

Door  |  0 reacties

Duitsland is het land van de kerstmarkten. In de decembermaand zijn ze haast niet meer te tellen: bijna 3.000 kerstmarkten door het hele land. Maar wist je dat er ook enorm veel leuke kerstmarkten in Nederland zijn?

Waar in Duitsland de kerstmarkten van eind november t/m kerst (of zelfs tot het nieuwe jaar) blijven staan, wisselt dit in Nederland nogal. Je hebt markten die slechts één dag te bezoeken zijn, of een weekend. Maar ook kerstmarkten waar je wekenlang van kunt genieten.

Maar welke kerstmarkten in Nederland mag je nu echt niet missen? We zetten de leukste negen voor je op een rij.

9x leukste kerstmarken Nederland

Alles over de leukste kerstmarkten

1. Van 29 november tot 30 december verandert de Limburgse hoofdstad weer in Magisch Maastricht. Loop de Magische Lichtroute, ga schaatsen op de ijsbaan op het Vrijthof, struin de kerstmarkt af voor originele kerstcadeaus, koop in één van de vele winkelstraten je kerstoutfit of geniet ’s avonds van een Bourgondische wildmaaltijd.

2. Herinner je je ons artikel over de Sunday Market nog? Naast luieren is deze hippe markt één van onze favoriete bezigheden op zondag. De Sunday Market is voor de organisatoren een plek waar kleine, creatieve ondernemers aan hun bekendheid kunnen werken. En diezelfde organisatoren komen nu met een speciale kerstvariant: de Funky Xmas Market! Je kunt deze kerstmarkt alleen op 14 december bezoeken, in Cultuurpark Westergasfabriek.

3. Zonder twijfel dé kerststad van Nederland: Valkenburg. Je vindt hier maar liefst drie kerstmarkten, waaronder eentje ondergronds in de Gemeentegrot. Dit is de oudste en de grootste ondergrondse kerstmarkt van Nederland. Ook in de Fluweelengrot kun je ondergronds kerst shoppen. Naast kerstmarkten kun je er genieten van een Christmas Parade, een bezoek brengen aan Santa’s Village en de culinaire wandeling Route d’Amuse lopen. De kerstmarkten zijn te bezoeken van 14 november tot 23 december. Bekijk voor overige activiteiten de website.

4. Kasteel de Haar (Haarzuilen) is het hele jaar al een bezoek waard, maar als deze wordt omgeven door vuurkorven, kaarsen en kerstbomen is het extra bijzonder. Bezoek dus zeker de Country & Christmas Fair op het landgoed, waar je van 26 t/m 30 november terecht kunt.

5. Op zaterdag 20 en zondag 21 december staat Deventer (voor de 24e keer!) geheel in het teken van Charles Dickens. Maar liefst 950 personages worden ingezet om de boeken van de 19e eeuwse Engelse schrijver tot leven te brengen. In het historische Bergkwartier kun je zomaar Scrooge, Oliver Twist of Mr. Pickwick tegenkomen. Of wat dacht je van de Christmas Carol Singers? Toegang is gratis en je kunt er van 11.00 tot 17.00 uur terecht op beide dagen.

6. De grootste kerstmarkt van Nederland is sinds tien jaar te vinden in Dordrecht. Van 12 t/m 14 december wordt de stad gesierd door meer dan 200 kramen vol mooie cadeaus, kerstdecoraties en lekkernijen. Daarnaast zijn er diverse podia en straatartiesten die de sfeer compleet maken.

7. Ook onze hoofdstad verandert tijdens de kerst in een 100% kerstparadijs. Maar liefst 85 traditionele chalets vind je aan de Damrak en het Beursplein. En we hopen dat het assortiment net zo origineel is als vorig jaar! Je kunt hier terecht vanaf eind november.

8. De Keukenhof eens bezoeken zonder een massa aan Japanners? Van vrijdag 12 t/m zondag 14 december kun je voor de 8e keer naar Kerst op Landgoed Keukenhof. Niet in het park zelf, maar bij Kasteel Keukenhof. Moest je vorig jaar nog betalen voor deze kerstfair, de toegang is nu gratis.

9. Alsof ze het er om doen: bijna alle weekend-kerstmarkten vinden in hetzelfde weekend plaats. In Beesd kun je van 12 t/m 14 december bijvoorbeeld terecht bij Heerlijkheid Mariënwaerdt. Kom genieten van warme chocolademelk, glühwein, kampvuren, arrensleeën en lekkere delicatessen. Of ga kerstshoppen bij de meer dan 100 kraampjes.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *