9x inspirerende tijdschriften van over de wereld

Door  |  0 reacties

Onderweg in de trein, tijdens een druilerige zondagmiddag, op je vakantiebestemming… Er zijn veel momenten waarop we nog steeds het liefst een tijdschrift te lezen. Maar Nederlandse tijdschriften zijn niet altijd even vernieuwend. Wil jij eens wat afwisseling op de Viva, Marie Claire en Gracia? Probeer dan eens deze negen leuke, internationale tijdschriften.

Waar je voorheen naar een internationale boekhandel zoals Options, Athebaeum of The American Bookcentre op zoek moest gaan, is het anno 2015 een stuk makkelijker om aan deze internationale tijdschriften te komen. Er zijn tegenwoordig gratis apps te downloaden voor je tablet of smartphone waar je de tijdschriften kunt kopen, bewaren en op ieder moment kunt lezen. Dit zijn bijvoorbeeld Zinio en Magzter. Verder bieden sommige internationale tijdschriften ook de mogelijkheid aan om een PDF-versie via hun website te bestellen.

Maar welke inspirerende internationale tijdschriften mag je niet missen? Ik zet mijn favorieten voor je op een rij.

9x inspirerende internationale tijdschriften

Alles over deze inspirerende internationale tijdschriften

1. Het Australische magazine Frankie is niet alleen leuk om te lezen, maar ook een lust voor het oog. De pagina’s zijn opgemaakt met originele motiefjes, gave lettertypes, mooie foto’s en bijzondere lay-outs. De artikelen in Frankie gaan vooral over mode, fotografie, kunst, crafts en reizen. Een magazine waar trends, eerlijke verhalen en nieuw, creatief talent een plekje krijgen!

2. Het Amerikaanse woontijdschrift Dwell staat vol met prachtige foto’s en is een ware inspiratiebron. Niet alleen krijg je een kijkje in de mooiste Amerikaanse huizen, Dwell probeert het ook nog huiselijk te houden. In tegenstelling tot andere interieurbladen zie je hier naast de designerspullen en prachtige meubels ook de bijbehorende families en volle tafels. Hun motto: ook in mooie huizen wordt geleefd!

3. Het Britse tijdschrift Mollie Makes wordt gerund door een enthousiaste groep jonge vrouwen en is perfect voor de creatievelingen onder ons! Mollie Makes staat namelijk boordevol DIY projecten. Je vindt er trucjes om je kleding om te toveren tot een nieuwe creatie, maar ook inspiratiefoto’s, home DIY en beautytips.

4. Nylon is een Amerikaans fashionmagazine waar naast vernieuwende modefoto’s ook veel aandacht wordt besteed aan beauty, interviews en diepgaande reportages. Met gave illustraties, aandacht voor nieuwe media en veel inspiratie uit New York en Londen een aanrader voor fashionista’s die ook graag eens wat anders lezen.

5. Het Britse magazine Lula is te vergelijken met het hierboven beschreven magazine Frankie. Een ontzettend leuk internationaal tijdschrift boordevol interessante artikelen, (street style) modereportages en werk van jonge designers en andere creatievellingen. Met prachtige foto’s, opvallende lettertypes en patronen is het ook nog eens een lust voor het oog.

6. Gourmet Traveller is een geweldig tijdschrift voor de foodies onder ons. Het staat vol met heerlijke recepten, unieke restaurants van over de hele wereld, prachtige fotoreportages en gastronomische reisverslagen. Dit Australische blad heeft haar sporen in de wereld van food & travel verdiend.

7. Nog zo’n populair tijdschrift uit Australië! Het woonmagazine Inside Out gaat dieper in op woontrends en decoraties, maar geeft ook veel praktische tips voor de (beginnende) klussers onder ons. Of zoals ze op de redactie van Inside Out zelf zeggen: Dream it. Design it. Do it.

8. Interview is een echte klassieker. Het blad is opgericht in 1969 door Andy Warhol en de Britse journalist John Wilcock en is een iconisch tijdschrift over popcultuur. Kom alles te weten over celebrities, nieuwe muziek, film en cultuur.

9. Seizoensgerechten, internationale restaurants, persoonlijke verhalen van voedselliefhebbers, de nieuwste gadgets op kookgebied… Bon Appetit is een heerlijk tijdschrift over koken en cultuur. Raak geïnspireerd door de passie voor eten die van iedere pagina straalt!

Kende jij deze internationale tijdschriften al of heb je er meteen één of meerdere besteld?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *