Voor druilerige dagen & kerstvoorpret! Kerstdecoraties maken met kinderen

Door  |  0 reacties

In de herfst is het vaak te kil en/of nat om buiten te spelen. En toch moeten de kids zich vermaken. Samen knutselen is een prima tijdverdrijf. Waarom gaan jullie niet leuke kerstdecoraties maken met z’n allen? 

Ik weet uit ervaring dat kinderen graag voorbeelden hebben om na te maken als het op knutselen aankomt. Vandaar dat ik deze leuke voorbeelden voor je bij elkaar zocht zodat je gelijk kunt beginnen met kerstdecoraties maken. Gezellig samen aan de eettafel, wat lekkers te eten en te drinken erbij….

Kerstdecoraties maken met kinderen

Alles over kerstdecoraties maken met kinderen

1. Kralen rijgen is en blijft leuk voor jong en oud. Ga met z’n allen een middagje rijgen en je kunt de kerstboom dit jaar volhangen met deze vrolijke kralenhangers.

2. IJsollystokjes lenen zich perfect voor de kerstboom. Kijk maar eens hoe leuk deze zijn geworden. Laat de (kerst)fantasie van de kids de vrije loop en je hebt straks een unieke kerstboom.

3. Deze leuke papieren sterren en ballen maak je ook eenvoudig samen met de kinderen. Je kunt de benodigde sterren en cirkels gratis downloaden. Dan is het een kwestie van printen, knippen, plakken en eventueel wat kralen rijgen.

4. Heb jij nog ergens een voorraad dennenappels liggen? Met wat witte verf een een stuk wol of touw kunnen je kinderen hier een prachtige kerstdecoratie van maken.

5. Die leuke papieren cupcakevormpjes kun je ook gebruiken om met de kinderen deze kerstboompjes te maken. Samen met wat plaksterretjes (of ander leuks) ziet jouw boom er straks geweldig uit.

6. Je kent ze wel, van die piramidevormige bekertjes bij de watercooler. Daarmee toveren je kinderen zo een heel winterdorp tevoorschijn, inclusief de kerstman uiteraard.

7. Ahhhh dit is puur jeugdsentiment. Ik maakte vroeger op school ook ieder jaar een engeltje van papier. Leuk om dit jaar met de kids te maken.

8. Deze kerstboomhangers zijn niet alleen leuk om te maken maar zien er ook super mooi uit. Dus veel lint inslaan in de kleuren die jij en de kinderen mooi vinden, bijpassende kralen uitzoeken en aan de slag!

9. Stuur je schatjes naar buiten om takjes te zoeken, knip zelf vast heel veel lintjes en dan lekker laten knopen. Aan het eind knip je de lintjes af zodat er een kerstboomvorm ontstaat. Leuk!

Ga jij dit jaar kerstdecoraties maken met de kinderen? Als je wilt kun je dit jaar een hele kerstboom ermee vullen. Dat is pas uniek én leuk voor de kinderen. 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *