9x frisse aardbeien-recepten

Door  |  0 reacties

Zijn aardbeien jouw favoriete fruit? We gingen op zoek naar de lekkerste aardbeien-recepten. Van supergezond tot stiekem een beetje ongezond met chocolade erbij. Maar allemaal zonder twijfel verrukkelijk!

Zomers, fris… en gezond! Aardbeien bevatten een hoge vitamine C gehalte, en daarnaast zitten er veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer in. Moeite met ouder worden? Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt je, slechts met één portie per maand, het verouderingsproces kunt verminderen door het eten van aardbeien. Hoe dit kan? In aardbeien zitten antioxidanten die er voor zorgen dat de membramen van de zenuwcellen beschermd worden tegen infectie & oxidatie.

Nog niet genoeg redenen om voor aardbeien te gaan? Aardbeien zorgen voor een versnelling van wondgenezing. Overtuigd? Check de 9 aardbeien-recepten die we voor je selecteerden. Zelfs met een laagje chocolade of verwerkt tot zoete taart is dit nog gezond.

9x frisse aardbei-recepten

Alles over deze zalige aardbeien-recepten

1. Alleen het plaatje van deze aardbeien-mascarpone-taart is al goddelijk. En dan is hij ook nog eens eenvoudig te maken aan de hand van het handige stappenplan van Laura’s Bakery.

2. Leuk voor tijdens een zomerse barbecue: deze aardbeien-margarita-shots. Volg het stappenplan en het lukt je echt om deze schattige drankjes zelf te maken.

3. Misschien niet een combinatie die je zelf snel zou bedenken, maar wel een heel lekkere. Check deze sandwich met aardbei, avocado en geitenkaas.

4. Super-simpel en super-sjiek dessert: dit feestelijke bakje van Aftereight, vanille-ijs en aardbei.

5. Een fijne verkoeling op een warme zomerdag: deze bevroren yoghurt-aardbeien.

6. Na een lange werkdag geen zin om in de keuken te staan, maar gewoon bijna direct in je tuin of op je balkon in de zon te gaan zitten? Deze aardbeien-caprese-salade heb je zo gemaakt.

7. Oeh la la, make our day met deze aardbeien-pizza.

8. Weinige combinaties die beter zijn dan aardbeien & chocolade. Ze komen samen in deze brownie.

9. En uiteraard mag een recepten voor aardbeien-smoothies niet ontbreken in dit lijstje aardbeien-recepten. Voila, onze favoriet!

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *