9x frisse recepten met kersen

Door  |  0 reacties

Naast de aardbei & ananas voor ons in de top 3 van Hollands Zomer Fruit: de kers. Daarom vandaag de lekkerste recepten met kersen.

Vroeger maakten we ons lippen ermee rood, hingen we twee kersen om ons oor en hielden wedstrijdjes pit-spugen. Tegernwoordig eten we kersen omdat het zo lekker fris is in de zomer. En omdat ze gezond zijn.

Hoe gezond? Ze geven je meer energie, er zit geen vet in, ze zijn goed voor je nieren door de vochtafdrijvende werking, ze zijn goed voor je darmen door de vele vezels, door de aanwezigheid van suiker kan het zorgen voor een betere sportprestatie en ze bevatten mineralen en vitaminen die ontstekingsremmend zijn.

Genoeg reden om met deze recepten met kersen aan de gang te gaan. Van de plaatjes krijg je al honger!

9x recepten met kersen

Alles over deze recepten met kersen

1. De dame onder de recepten. Denk La Douce France, strohoed, Patrick Bruel en ohlala. Met een clafoutis maak je van iedere zomerse avond een onvergetelijke.

2. We gaan van het zuiden, naar het hoge noorden met deze Scandinavische kersensoep. Lekker voor na een zomerse barbecue.

3. Zet een swingend muziekje op, pak je mixer en imiteer Tom Cruise met deze rode Margarita. Want wat is nu een zomer zonder Margarita’s?

4. Ouderwets gezellig én ouderwets lekker: kersenjam met rozenbottelthee.

5. Onder het mom van kersen-anders’: tabbouleh met zure kersen. Lekker als spread of met kikkererwten erdoor een heerlijk vega-gerecht.

6. Deze hartvormige kersenbonbons met witte chocolade zijn oogstrelend en absoluut onweerstaanbaar. Een traktatie die je lekker voor jezelf moet houden!

7. Barbecueën hoort net als de kers bij onze zomer. Deze smakelijkste marinade is prima in combinatie met spareribs, kip en tofu-balletjes.

8. Wat nou gezond eten en glutenvrij? Kijk naar de kleur! Alleen al daarom moest deze kersen-smoothie in onze lijst recepten met kersen.

9. Kersen kun je ook makkelijk met kaas combineren. Bijvoorbeeld in deze zomersalade die wij zagen op Scaling Back.

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *