Nationale Pannenkoekendag: 9x originele pannenkoeken recepten

Door  |  0 reacties

Vrijdag 27 maart vindt alweer voor de 9e keer de Nationale Pannenkoekendag plaats. Tijd om op zoek te gaan naar de lekkerste en meest originele pannenkoeken recepten om deze dag tot een succes te maken!

Waar komt Nationale Pannenkoekendag vandaan?

Pancake Day, de oorspronkelijke naam, wordt al eeuwenlang in Engeland, Ierland & Australië gevierd. Op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag. In de vastenperiode mocht men 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten eten. Om die ingrediënten niet weg te hoeven gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken.

Omdat pannenkoeken eten nog steeds een feest is voor jong & oud, hebben Tefal en Koopmans deze traditie in 2007 geïntroduceerd in Nederland. Een initiatief dat wij natuurlijk 100% omarmen!

Hoe zit de Nederlandse Nationale Pannenkoekendag er uit?

Op Nationale Pannenkoekendag organiseren tienduizenden basisschoolleerlingen uit de bovenbouw – met hulp van juffen, meesters, vaders en moeders – een pannenkoekenfeest voor een oudereninstelling in de buurt. Onder het motto ‘Bak mee voor ouderen’ bakt en serveert deze jonge brigade een lekkere lunch van zelfgebakken pannenkoeken. Jong & oud worden hierdoor op een vrolijke manier in contact gebracht.

En natuurlijk is een pannenkoek met banaan erg lekker, en ook appel & rozijn is niet te versmaden. Maar waarom dit jaar niet wat origineler? Of je nu bakt voor de ouderen in je buurt of gewoon omdat je jezelf op Nationale Pannenkoekendag wilt trakteren, met deze originele pannenkoekenrecepten maak je het nog leuker!

Originele pannenkoeken recepten

Alles over deze originele pannenkoeken recepten

1. Het is geen geheim dat we bij Like & Love (it!) dol zijn op zoet. En de nodige chocolade mag dan ook niet ontbreken bij onze favoriete pannenkoeken recepten. Wat dacht je van deze pindakaas-pannenkoeken overgoten met chocolade?

2. Appelpannenkoeken op een originele manier: appeltaart pannenkoeken met vanillesaus. Dat wordt smullen voor de oudjes op Nationale Pannenkoekendag.

3. Een lekker ontbijt op Nationale Pannenkoekendag? Ga voor deze blauwe bessen pannenkoeken. Mét vanillesaus en french toast.

4. Zoet en hartig worden perfect gecombineerd in deze pompoen-chocolade-pannenkoeken. Lekker met een klontje boter!

5. Word je al gek van onze obsessie voor red velvet? Niet doen! Deze red velvet pannenkoeken zijn te goddelijk.

6. Deze maaltijd-pannenkoeken maak je eenvoudig van je leftovers en gepureerde aardappelen.

7. Kaneel, kersen en mascarpone samen in één pannenkoek. Dat wordt smullen!

8. Nog een hartige pannenkoek als tegenhanger voor al deze zoete pannenkoeken recepten. Ham, cheddar (kaassoort) en ui gaan goed samen in deze pannenkoeken.

9. Zo dol als we zijn op red velvet, zo dol zijn we ook op Oreo. Aan dit lijstje originele pannenkoeken recepten, mogen de Oreo-pannenkoeken dan ook niet ontbreken.

Voor welk van deze originele pannenkoeken recepten ga jij?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *