Borrelen op z’n Italiaans: 9x antipasti recepten

Door  |  1 reactie

Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd. Het zijn dan ook kleine hapjes en gerechtjes die je voor de avondmaaltijd eet. Borrelen op z’n Italiaans dus. En borrelen is altijd lekker dus tijd om 9 antipasti recepten op een rijtje te zetten.

Natuurlijk is een oer-Hollands blokje kaas en plakje worst met wat mosterd ook prima borrelvoer, maar het is ook wel eens leuk om het anders aan te pakken toch? En omdat het zomer is en er lekker veel geborreld wordt gaan we nu eens op de Italiaanse toer.

Antipasti recepten

Alles over deze antipasti recepten

1. In Italië serveren ze rauwkost op een grote schaal met een schaaltje goede olijfolie met daarin grove vlokken zeezout en peperkorrels. En zo’n gezonde schaal noemen ze dan heel mooi pinzimonio.

2. Brood met allerlei smeerseltjes is ook een typische antipasti. In Italië heet dat dan pane con tapenade. Deze tapenade met zongedroogde tomaat bijvoorbeeld.

3. Salade caprese mag niet ontbreken tijdens de Italiaanse borreltijd. Maar dan wel in hapjesvorm op een stokje.

4. Gegrilde groenten zijn ook vaak onderdeel van de antipasti. Met deze groenterolletjes geef je er een leuke draai aan.

5. Dat we bij Like & Love (it!) wel van Italiaans borrelen houden mag blijken uit deze 9 crostini-recepten

6. Meloen en rauwe ham zijn een gouden combinatie. En lekker fris! Echt Italiaans maak je hem door parmaham te gebruiken.

7. Gefrituurde courgettebloemen,  fiori di zucca fritti, zien er niet alleen heel bijzonder uit maar zijn ook nog eens super lekker als antipasti.

8. En natuurlijk hoort er ook vis bij de Italiaanse borrel. Een schaal vol met gemarineerde mosselen, sardines, garnalen en zalm bijvoorbeeld.

9. Voor de pizza-liefhebbers zijn mini-calzones pure verwennerij. Geen zin om deeg te kneden? Je kunt ook bladerdeeg gebruiken voor een snelle variant…

Lekker lijstje hè? Enne… als je alle 9 antipasti recepten maakt dan hoef je gelijk niet meer te koken en kun je lekker lang door borrelen. Wij zijn voor!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Mieke Schepens

    24 juli 2015 at 11:30

    Hier kan ik wel wat mee. Leuke recepten voor de zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *