Peanut butter day: perfect voor deze pindakaas recepten

Door  |  0 reacties

Vandaag is het peanut butter day, oftewel pindakaas dag. Wie is er niet groot geworden met pindakaas. Lekker zo’n dikke laag op een verse boterham. Smullen! En pindakaas kun je prima combineren met van alles en nog wat. Eet jij je boterham graag met pindakaas en hagelslag of liever met pindakaas en jam of met sambal? Wij zochten speciaal voor deze dag negen verrassende pindakaas recepten bij elkaar. 

Hoe is pindakaas eigenlijk ontstaan? Wikipedia zegt dit erover:

Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda’s. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda’s. Pindakaas was het bijproduct van pindaolie. Het is met name populair als broodbeleg in de Verenigde Staten, Canada, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en in mindere mate in Suriname (vooral een scherpere variant) en Duitsland.

Maar alleen als broodbeleg terwijl het zo lekker is? Ben jij gek! Gewoon verwerken in toffe recepten, in onze favoriete pindakaas recepten dus. Kijk je mee?

Pindakaas recepten

Alles over deze pindakaas recepten

1. Chocolate and peanut butter swirl fudge, alleen van de naam loopt het water al spontaan in je mond. Doe mij maar zo’n stukje fudge waar je tanden in wegzakken.

2. Ontbijten met een boterham met pindakaas is helemaal prima natuurlijk. Maar deze chocolate peanut butter banana breakfast shake is een heel goed alternatief toch?

3. Havermoutkoekjes zijn sowieso lekker, maar deze chocolate chip peanut butter oatmeal cookies zijn lekker in het kwadraat.

4. Het is even een mond vol als je zegt “Schat, ik ga de keuken in om almost no bake chocolate peanut butter mini pies te maken”, maar ik gok dat je lief er geen moeite mee zal hebben als je ze wat later voor z’n neus zet.

5. Deze meringue cookies with peanut butter zijn heerlijk luchtig. Dit recept is vegan, maar je kunt natuurlijk ook volgens standaardrecept de merengue koekjes maken.

6. Chocolate peanut butter cup bark komt in Nederland neer op chocoladebrokken met pindakaas en Rolo’s. Die Rolo’s zijn in dit recept eigenlijk gevuld met pindakaas maar ach, karamel combineert ook prima met chocolade en pindakaas.

7. Oreo-fan let op: deze peanut butter chocolate heaven is uitermate geschikt voor jou. Hoewel, hij is geschikt voor heel veel mensen denk ik zo maar.

8. Peanut butter popcorn met extraatjes als M&M’s…. Klaar in een handomdraai.

9. En tot slot een iets gezondere optie: apple cookies. Besmeerd met pindakaas en afgemaakt met noten en chocolade. Jammie!

Ga jij vandaag voor een van deze negen pindakaas recepten of hou je het bij die, ook lekkere, boterham met pindakaas? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *