Egg Day: hulde aan het ei met de lekkerste ei recepten

Door  |  0 reacties

Het is vandaag World Egg Day. Een dag om de veelzijdigheid van dat alledaagse eitje te promoten. En dat vonden wij een uitstekende gelegenheid om op zoek te gaan naar anders-dan-anders recepten voor het alom geliefde ei. Kijk je mee naar onze favoriete ei recepten?

Eieren zijn een uitstekende bron van proteïne, vitamines en mineralen en ze zijn ook nog eens betaalbaar en goed verkrijgbaar. Een kippenei is twee tot drie weken houdbaar en in de koeling zelfs langer. Wil je controleren of je ei vers is? Plaats het ei in een pan met water. Een vers ei zal zinken, terwijl een bedorven ei (horizontaal) zal blijven drijven. Als het ei lichtjes omhoog wijst en dus verticaal op de bodem ligt dan is het al een redelijk oud ei, maar kan nog gegeten worden. Handig om te weten hè?

Egg Day: ei recepten

Alles over deze ei recepten

1. Binnen 10 minuten een compleet ontbijt op tafel met deze Italian Baked Eggs. Handig én lekker!

2. En deze Pipérade dan, daar loopt het water je toch ook spontaan van in de mond? En je kunt het nog zeker een week bewaren in de koelkast ook.

3. Koop jij eierkoeken altijd in de supermarkt? Zelfgemaakt is altijd lekkerder en lukt zeker met dit eenvoudige recept.

4. Egg muffins die je iedere keer weer anders kunt maken door met de ingrediënten te variëren. Ze zien er leuk uit, zijn voedzaam en lekker én handig mee te nemen.

5. Eiersalade uit zo’n kant-en-klaar bakje? Nooit meer als je eenmaal zelf deze ultieme eiersalade hebt gemaakt.

6. Leuk voor het weekend; de kids hun eigen harde broodje laten vullen met lekkers én ei, even in de oven en smullen maar!

7. Als je het wat groter wilt aanpakken is deze kaas-bacon-ei-ontbijttaart ook een goed idee. Ziet er toch goddelijk uit of niet?

8. Mag ik even voorstellen: de Croque Madame. De koningin onder de tosti’s. Afgetopt met een lekker vers spiegeleitje.

9. En natuurlijk mag de soufflé niet ontbreken in dit rijtje ei recepten dus alsjeblieft: een recept voor een mooie lichtroze aardbeien soufflé.

Van al deze ei recepten ga ik als eerste voor nummer 7. Daar wordt iedereen hier in huis zeker weten blij van. En jij? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *