Smullen van de lekkerste bananen recepten op Banana Day

Door  |  0 reacties

Vandaag is het Banana Day en daarmee de perfecte dag om in de keuken aan de slag te gaan met bananen. Want behalve zo uit de hand eten kun je er nog veel meer mee. Wij zochten speciaal voor Banana Day negen lekkere bananen recepten bij elkaar. Kijk je mee? 

Wist je dat een banaan krom is doordat door de zwaartekracht de tros aan de boom naar beneden gaat hangen, maar de vruchten naar boven blijven groeien? En wist je ook dat er in 100 gram verse banaan ongeveer 88 mg kalium, 8,7 mg vitamine C, tryptofaan, magnesium en seleen zit? Behalve voedzaam ook erg gezond dus. Nog een goede reden om aan de slag te gaan met deze lekkere bananen recepten.

bananen recepten

Alles over deze bananen recepten

1. Croissantjes! En niet zomaar croissantjes, maar croissants gevuld met nutella en banaan. Met zo’n ontbijt kan je dag niet meer stuk.

2. Kies jij bij de Chinees of ‘all you can eat’ altijd voor de gebakken banaan? Met dit recept maak je ze gewoon zelf. Een perfect toetje voor Banana Day.

3. Toevallig jarig vandaag en nog op zoek naar een geschikte taart? Jouw visite of collega’s zullen deze banana pudding cheesecake met gejuich ontvangen.

4. Het barbecue weer komt er aan! Tijd om nu vast oefenen op de barbecue en deze supersimpele bananen gevuld met marshmallows en chocolade maken.

5. Koekjes bakken met de kids? Vandaag kies je dan uiteraard voor koekjes met banaan. Deze peanut butter banana cookies bijvoorbeeld.

6. Mini bananas foster cheesecake. En daar moet je natuurlijk extra veel van proeven.

7. Gebakken appeltjes met kaneel zijn heerlijk, maar waarom vandaag niet gebakken banaan met kaneel?

8. Ook smoothies maak je eenvoudig met bananen. Deze peanut butter smoothie is lekker én feestelijk.

9. Bananenbrood, maar dan wel een met net even wat extra’s: banana coconut crunch bread with coconut cream icing

Met welk van deze bananen recepten ga jij aan de slag?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *