Dicht bij mij

Door  |  0 reacties

Luana Lewis is het pseudoniem van Sharon Lewis, een klinisch psycholoog die eerder twee non fictie boeken heeft geschreven. Dicht bij mij is haar debuut als fictie schrijver.

Waar ‘Dicht bij mij’ over gaat

Dicht bij mij, Luana LewisEr zijn drie verhaallijnen die het verhaal van Stella beschrijven. De verhaallijnen wisselen elkaar af en geven steeds meer prijs over wat er met Stella is gebeurd.
Na een traumatische ervaring tijdens haar werk als psycholoog komt Stella de deur niet meer uit en woont ze samen met Max in een villa op een afgelegen plek.

Het verhaal begint bij Stella die alleen thuis is wanneer er plotseling wordt aangebeld door een meisje. Blue is weggelopen van huis en moet Max spreken. Stella is bang om Blue binnen te laten, maar durft haar niet in de sneeuwstorm te laten staan.

Eenmaal binnen vertelt Blue leugens over Max en beschuldigt hem van vreselijke dingen. Stella vertrouwt Blue niet en gelooft eerst niks van haar beschuldigingen, maar gaat later toch twijfelen. Het zal toch niet waar zijn?

De tweede verhaallijn gaat over een patiënte en haar therapeut. Het is niet meteen duidelijk wie de patiënt en therapeut zijn en wat dit met Stella te maken heeft. Ook blijft tot het einde onduidelijk wat er echt is gebeurd tijdens de therapiesessies.

De derde verhaallijn speelt zich af in de tijd dat Stella nog werkzaam was als psycholoog. Ze werkt bij privékliniek Grove Road aan een voogdijzaak, waarbij ze een psychologische analyse van de vader moet uitvoeren. Het verloop van dit onderzoek gaat moeizaam en de vader werkt totaal niet mee. Dit is haar laatste zaak waar ze aan werkt als psycholoog.

Wat wij vonden van ‘Dicht bij mij’

Dicht bij mij leest makkelijk en snel. De hoofdstukken zijn kort en de drie verhaallijnen zijn goed te volgen. In het begin is het niet meteen duidelijk wat de verschillende verhaallijnen met elkaar te maken hebben en wil je graag verder lezen om dit te ontdekken.

Halverwege het boek wordt het steeds duidelijker hoe de verhaallijnen met elkaar verweven zijn, maar als je dan denkt te weten hoe het zit, kun je het toch weer mis hebben.. Voor fans van psychologische thrillers is dit het een lekker leesboek dat je snel uit hebt.

Titel: Dicht bij mij
Uitgever: Cargo
Prijs: € 17,90

Bekijk Dicht bij mij op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar)

Reacties

Jo (32) raakt niet uitgepraat over hardlopen en bezoekt graag concerten en festivals. Ze houdt van lekker eten & drinken, lezen en schrijven. De zon en mooie duurzame producten maken haar blij. Ze is nog lang niet uitgereisd en is dol op sushi en NYC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *