Op pad met de kinderen! De leukste herfstvakantie uitjes

Door  |  1 reactie

De herfstvakantie komt eraan! Van 17 oktober t/m 1 november om precies te zijn. Welke week je precies vakantie hebt, hangt af van de regio waar je woont. Wij gingen voor je op zoek naar leuke herfstvakantie uitjes in verschillende categorieën. Maar allemaal leuk voor het hele gezin. Kijk je mee?

De herfstvakantie is vaak een welkome onderbreking voor de kids na de eerste schoolweken van het nieuwe schooljaar. En wel zo leuk om dan een of meerdere uitstapjes met ze te ondernemen toch? Wij zochten de negen leukste herfstvakantie uitjes voor je uit en zetten ze op een rijtje.

Herfstvakantie uitjes

Alles over deze herfstvakantie uitjes

1. Het Spoorwegmuseum is sowieso een leuk gezinsuitje, maar tijdens de herfstvakantie extra leuk voor de kleinsten want dan zijn er namelijk de Chuggington doe-dagen. Er is van alles te beleven met en rond de hoofdrolspelers uit deze populaire serie. En het is natuurlijk nog leuker om met de trein naar het Spoorwegmuseum te gaan.

2. Voor de die hard LEGO-fans (jong en oud) is er ieder jaar een superleuk herfstvakantie uitje in de Jaarbeurs in Utrecht: LEGO World. Een hele dag bouwen, creëren, leren en spelen met ontelbare LEGO-steentjes. Dit jaar is er zelfs een heuse LEGO-douche.

3. In de herfst is de natuur prachtig. Lekker struinen door het bos op zoek naar paddenstoelen, kastanjes en eikeltjes. Natuurmonumenten organiseert allerlei wandelingen en activiteiten. Er zit vast en zeker een geschikt herfstvakantie uitje tussen.

4. Willen opa en oma een dagje op pad met de kleinkinderen? Bij het Muiderslot mogen opa’s en oma’s gratis met de kleinkinderen mee naar binnen tijdens de herfstvakantie. Hoe leuk is dat!

5. In de herfstvakantie kun je je (kunst)hart ophalen bij Festival De Betovering in Den Haag met zo’n 400 (!) voorstellingen op het programma. De Betovering is hét internationaal kunstfestival voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Er is van alles te zien en te doen. Check snel het programma.

6. Wintersport op de planning? En kunnen je kids wel wat (extra) les gebruiken? Gebruik de herfstvakantie om ze ski- of snowboardlessen te laten volgen bij Snowworld. Vijf dagen lang 1,5 uur les is vijf dagen onwijs veel voorpret voor het hele gezin want je kunt zelf natuurlijk ook lekker de piste op tijdens de lessen.

7. Een bezoekje aan Amsterdam gepland? Ga dan zeker even langs de kermis op de Dam. Leuk voor het hele gezin.

8. Ook al zo leuk, het Cinekid Festival! Hét mediafestival voor de jeugd met de mooiste en nieuwste jeugdfilms, tv-series en het betoverende Medialab met coole games, installaties en workshops.

9. Kun je niet wachten tot de Kerstperiode begint en je los kunt met decoreren? In de herfstvakantie zijn er al enkele tuincentra die hun Kerstshow klaar hebben. Kinderen vinden het geweldig al die lichtjes winterdorpjes (vaak met een treintje) en je kunt zelf vast inspiratie opdoen.

Tot slot nog een tip: voor veel van de herfstvakantie uitjes geldt dat online bestellen goedkoper is!

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Florina

    10 oktober 2015 at 15:59

    Misschien ook leuk om geheel gratis met de kinderen boerderijen te bezoeken. Kijken waar je eten vandaan komt, met de dieren knuffelen en lekker in de stal kijken bij het koeien melken enzo. Kijk wat de boeren van Vallei boert bewust allemaal te bieden hebben: http://valleiboertbewust.nl/activiteiten?events_id=3702

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *