Sinterklaas verlanglijstje: de favorieten van Not So Stuffy

Door  |  0 reacties

Inspiratie nodig voor jouw Sinterklaas verlanglijstje? De komende tijd zullen we bezoekers, bloggers en andere leuke mensen aan het woord laten over hun wensen voor dit jaar. Zo kan je maar zo eens producten tegenkomen die ook op jouw verlanglijstje kunnen….

Vandaag laten we de dames van Not So Stuffys aan het woord:

Wij zijn twee dertigers woonachtig in de stad Groningen. Onze passies zijn tweedehands shoppen (zowel voor in huis als kleren), meubels opknappen, koken (vegetarisch en vegan), lezen, psychologie en reizen. In Noord-Nederland bezoeken wij veel toffe adresjes en omdat wij regelmatig tijd doorbrengen in Londen kun je ook over onze favorieten daar lezen. Omdat wij zelf niet zoveel geld te besteden hebben en het een uitdaging vinden om geld te besparen, zijn onze tips zoveel mogelijk budgetvriendelijk. Bij onze klerenkeus houden we rekening met het milieu en de arbeidsomstandigheden waar het product gemaakt is. Bij cosmetica vinden wij het belangrijk dat een product ten minste 95% natuurlijk is.

Benieuwd naar de wensen van Anneloes en Janet? Hieronder zetten ze hun favorieten voor je op een rij. En deze kunnen je nog wel eens verrassen…

Sinterklaas verlanglijstje Not So Stuffy

Alles over de favorieten van Not So Stuffy

1. Beiden houden we enorm van handgemaakte (homemade) cadeautjes: zowel eten als spullen. Alle liefde die daarin is gestoken, dat zie je of dat proef je. Dus in het kader van de kleine cadeautjes: zelfgebakken bijzondere koekjes, een homemade siroop of dressing, zelfgemaakte verzorgingsproducten of een zelfgemaakt ‘journal’ met bijvoorbeeld fijne recepten, herinneringen of memorabele foto’s. Check bijvoorbeeld de zelfgemaakte kerstcadeautjes die hier vorig jaar werden gedeeld.

2. Via Natuurmonumenten kun je een boom cadeau geven. Iemand koopt de waardebon en geeft die cadeau. Jij, als ontvanger, kan dan in het najaar naar de jaarlijkse boomplantdag en een eigen boom planten. Hoe tof is dat?! Andere initiatieven die hier op lijken: Adopteer een kip (dan krijg je ook eitjes!), een zwerfdier, een zeehond, een geit, een koe of een appelboom. Geen lasten, wel een ‘gered’ dier.

3. Wij zouden allebei wel heel graag meer echte post willen ontvangen. Met echte post bedoelen we brievenbuspost. We versturen beide graag leuke kaarten ter gelegenheid van allerlei gebeurtenissen of als iemand bijvoorbeeld ziek is, maar ook gewoon ‘voor het plezier’. Wat is er nu leuker dan post ontvangen? Toch lijken veel mensen die gedachte niet met ons te delen. Slechts een handjevol mensen lijkt het nog leuk te vinden je een berichtje te sturen naast Facebook, e-mail of Whatsapp om. Zo jammer!! Daarom hopen wij – mede via pnze blog – op een regelmatig goed gevulde brievenbus.

4. Hoog op onze wensenlijst maar momenteel voor ons beide echt wel iets boven ons budget: een workshop vegetarisch koken bij de Librije in Zwolle. Het lijkt ons fantastisch eens een keer echte culinaire hoogstandjes te gaan maken.

5. Ook heel hoog op onze beide wensenlijsten: dat alle gerechten die worden aangeprezen op menukaarten dat ook daadwerkelijk zijn. Daarmee bedoelen we: vegetarisch gestremde kaas en niet dierlijk gestremde kaas want dat is niet vegetarisch. Net als gelatine gebruiken. Het zou heerlijk zijn als we dit niet steeds weer en weer uit hoefden te leggen en dat we overal gewoon weer iets konden bestellen.

6. Misschien vind je ons wel raar, als je leest wat onze wensen zijn. Misschien had je allemaal producten verwacht en niet geadopteerde dieren en vegetarisch gestremde kaas. Tja, wij zijn ook vreemd. En idealistisch. En een tikje groen. Daar is niks aan te doen. We gaan gewoon verder: in 2016 hopen we heel veel kwaliteitstijd door te brengen met de mensen van wie we het meest houden. We merken toch dat we veel mensen steeds minder vaak zien. Contact gaat vaak via het internet en hoewel we daar erg blij mee zijn (want als mensen vroeger ver weg woonden dan schreef je een brief (wel leuk!) en die deed er soms weken over) is het toch het fijnst echt samen tijd door te brengen. Wat we beiden ook altijd leuk vinden: nieuwe, inspirerende mensen ontmoeten!

7. Een dagje sauna. Fontana Bad Nieuweschans lijkt ons helemaal prima, inclusief het bad, het saunaplein, een heerlijke massage en een vegetarische lunch. Like!

8. En nu voor de heb. Eén van ons wil dolgraag deze spijkerbroek. Hij is van het duurzame merk Mud Jeans en zit geweldig. En de andere Stuffy aast op deze jurk.

9. Wat geven wij in het kader van de ‘Christmas- spirit’? Steeds meer mensen moeten rondkomen van een krapper budget. Dat is zeker een uitdaging, weten wij uit ervaring. Zou het dan niet tof zijn dat je iemand die iets minder te besteden heeft eens kunt trakteren op een heerlijke kop koffie? Uitgestelde koffie is een manier: je betaalt bij een leuk koffietentje twee consumpties en nuttigt er zelf één. Iemand met een kleinere beurs treft dan een kopje koffie dat betaald is door iemand anders. Leuk concept hè?

Een uniek verlanglijstje, maar wel eentje om over na te denken…

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *