Een schitterend ongeluk

Door  |  0 reacties

Na haar succesdebuut Het gerecht is Inge Ipenburg terug. In Een schitterend ongeluk staat de close vriendschap tussen Merel, Timo, Karin, Daniël en Jasper centraal. Of blijkt deze toch niet zo goed als ze dachten?

Waar ‘Een schitterend ongeluk’ over gaat

Een schitterend ongeluk, Inge IpenburgOp een nazomerse stranddag komt een hechte vriendengroep (minus één) bij elkaar. Herinneringen aan dertig jaar vriendschap worden opgehaald, het leven gevierd. Alles lijkt perfect, totdat een mysterieus auto-ongeluk diezelfde avond een diepe schaduw over de dag én de vriendschap werpt.

Het ongeluk, waarbij twee van de vrienden ernstig letsel oplopen, vormt het startsein voor een zoektocht. Wie was verantwoordelijk voor het ongeluk? Wat gebeurde er in de dagen ervoor? Wat is de rol van Daniël, die eerder uit hun leven verdween?

De vrienden ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die om allerlei redenen verborgen zijn gebleven. Nu ze een voor een aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien.

Wat wij vonden van ‘Een schitterend ongeluk’

Een actrice die opeens gaat schrijven; vorig jaar waren we nogal sceptisch toen Inge Ipenburg met haar debuut Het gerecht kwam. Onterecht, ze verraste ons positief. En toen we hoorden dat ze met een tweede boek zou komen, keken we er dan ook naar uit. Zodra het boek op de deurmat viel, kreeg hij zelfs voorrang op de andere boeken.

Met Een schitterend ongeluk weet Inge je wederom te verrassen. En te fascineren met een wel heel bijzondere vriendschap, die haast als een sekte voelt. En toch blijken deze vrienden, ondanks dat ze bijna allemaal bij elkaar inwonen, geheimen te hebben die je nooit had kunnen vermoeden.

Een onverwachts en snel einde, net als bij Het gerecht. Maar Een schitterend ongeluk is zonder twijfel een pageturner die je tijdens een druilerig weekend zo uitleest. Ideaal voor in de zak van Sint of voor onder de kerstboom.

Titel: Een schitterend ongeluk
Auteur: Inge Ipenburg
Uitgeverij: The House of Books
Prijs: € 19,99

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *