Sneeuwengelen, het nieuwste boek van Suzanne Vermeer

Door  |  0 reacties

Het nieuwste boek van Suzanne Vermeer, Sneeuwengelen, neemt je mee naar Lapland, waar een groep vriendinnen hun ellende en verdriet wil verwerken. Maar lukt dat met alle geheimen die er onderling voor elkaar zijn?

Suzanne Vermeer; lange tijd dachten Nederlandse lezers dat achter deze naam een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster schuilging. Ze zou na haar studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona zijn verhuisd. Vanaf daar schreef ze aan de altijd even spannende thrillers rondom vakantiethema’s.

Maar toen in 2011 Paul Goeken overleed, werd bekend gemaakt dat hij de schrijver achter de pseudoniem was. Noorderlicht, gepubliceerd in 2013, was het laatste boek van zijn hand. Onbekend is wie nu de thrillers schrijft onder de naam Suzanna Vermeer. Maar maakt dat uit? Sneeuwengelen zal wederom een bestseller worden als je het mij vraagt.

Waar ‘Sneeuwengelen’ over gaat

Sneeuwengelen, Suzanne VermeerOoit waren de sneeuwengelen met zijn zessen; zes vriendinnen die elkaar kenden uit het Leidse studentenleven en die lief en leed met elkaar deelden. En dat niet alleen. Ze gingen elk jaar met zijn zessen op wintersport, vandaar de bijnaam sneeuwengelen. Maar blijven ze nog zo hecht als een van de meiden overlijdt?

De dood van Daphne, die een strijd tegen kanker streed, lijkt hun sterker te maken. Ze sluiten een pact en besloten eeuwig voor elkaar te zorgen, zoals ze dat ook bij Daphne deden. Maar dan slaat het noodlot wederom toe in Sneeuwengelen. Maar is het wel een noodlot of worden ze een handje geholpen bij al het onheil?

De overgebleven meiden hebben allen een geheim, maar durven er niet met elkaar over te praten. Deze geheimen lijken zich tegen de club te keren en de ellende wordt met de dag groter. Om een en ander te verwerken gaan de overgebleven meiden naar Finland. In de hoop de geheimen achter zich te laten. Maar daar wordt het enkel ingewikkelder… Waar is die perfecte vriendinnengroep van vroeger?

Wat wij vonden van ‘Sneeuwengelen’

Merk je dat het een andere schrijver is? Nee. Wil je Sneeuwengelen in één adem uitlezen? Ja. En dat is de eis waar goede thrillers wat mij betreft aan moeten voldoen. Je moet willen weten hoe het verhaal zit. En als je de vingers er niet op kan leggen, blijf je lezen.

Precies wat er bij mij gebeurde en daardoor las ik Sneeuwengelen in slechts twee avonden uit. Om aan het eind verrast te worden. Dit zag ik niet helemaal aankomen…

Titel: Sneeuwengelen
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna
Prijs: € 15,-

Bekijk Sneeuwengelen van Suzanne Vermeer op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *