200 life hacks die jouw leven vanaf 2016 eenvoudiger maken

Door  |  0 reacties

Life hacks: een term uit de computerwereld, waar een life hack een klein programma of handige oplossing was om een probleem te omzeilen. Maar weet je dat er ook heel veel life hacks zijn die jouw leven op elk aspect eenvoudiger kunnen maken? In het boek Life hacks vind je er maar liefst 200.

Sarah Devos stelde een boek samen met 200 slimme oplossingen in de categorie ‘Dat ik daar zelf niet aan heb gedacht’. En hoewel je sommige life hacks misschien al kent, heeft Sarah haar best gedaan om zoveel mogelijke originele en vooral bruikbare life hacks te vinden.

Ik maakte een lijst van de beste hacks die ik kende, duidelijke de wijze adviezen van mijn mama op, schuimde het internet af en ploos boeken uit, ging aankloppen bij vrienden en buren. Daarbij had ik maar één doel: 200 originele en bruikbare life hacks verzamelen.

Stuk voor stuk probeerde ik ze uit, samen met enkele vrienden. En als er eentje niet goed genoeg was, vloog-ie  onverbiddelijk uit de Heilige Lijst van Life Hacks. Dus néé, eucalyptus in je douche voor een heerlijk saunageurtje: dat lukt niet. En van aan uitgeholde sinaasappel een kaars maken? Een fabeltje. Of iemand moet me dat eens goed komen uitleggen.

Voor wie zijn de 200 life hacks geschreven? Voor iedereen, want je vindt in het boek tips op alle fronten. Of je zuinig, lui, inventief, milieubewust of gewoon nieuwsgierig bent, dit boek is voor jou(w leven) echt een toegevoegde waarde.

Life hacksEen tipje van de sluier…

Nee, we gaan niet alle life hacks voor je oplepelen, want dan hoef je het boek Life hacks – met de ondertitel ‘Een boek met 200 manieren om je leven eenvoudiger te maken’ – niet meer te kopen. Maar we kunnen wel een klein tipje van de sluier lichten.

Wist je bijvoorbeeld dat een bos bloemen langer mooi blijft als je enkele druppels wodka of bleekwater en een lepeltje suiker in het water doet? En wist je dat een droog stuk spaghetti ook dienst kan doen als lange lucifer? Ook leuk om te weten: imiteer iemands lichaamstaal en die persoon zal beter naar je luisteren.

Nieuwsgierig geworden? Vraag het boek als last minute cadeautje voor onder de kerstboom!

Titel: Life hacks
Auteur: Sarah Devos
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *