Twintig regels liefde

Door  |  0 reacties

Stella is nachtzuster in een hospice en schrijft brieven voor de patiënten die niet lang meer te leven hebben. Na hun dood verstuurt ze deze na de nabestaanden. Maar wat als daar een brief bij zit die eigenlijk voor de dood verzonden moet worden? Lees het in het aangrijpende, tranentrekkende Twintig regels liefde.

Waar ‘Twintig regels liefde’ over gaat

twintig regels liefde, rowan colemanTijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader?

Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop. Gaat ze haar belofte aan de schrijfster breken of….?

Wat wij vonden van ‘Twintig regels liefde’

Wat als je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven? Een vraag waar je misschien zelden over nadenkt, maar waar Twintig regels liefde je zeker wel over laat nadenken. De brieven die Stella voor haar patiënten schrijft, zijn brieven die je zelf van een dierbare zou willen krijgen; vol liefde, mooie woorden en een stukje steun.

Er zijn weinig boeken die zo raken als Twintig regels liefde. Niet alleen raken de brieven je (tot tranen toe als je snel geëmotioneerd bent), ook sluit je het zieke meisje Hope in je hart. En niet te vergeten Stella, de verpleegster die voor iedereen klaar staat… Het doet je pijn hoe ze in haar privé leven vecht voor haar eigen liefde, die na een uitzending nooit weer de oude werd en zal worden. Je gunt haar dat stukje liefde dat je in haar brieven keer op keer terug leest.

En dan is er nog Hugh, die zijn moeder op zijn 10e verloor aan zelfmoord en nu als een soort einzelganger door het leven gaat. Zal hij nog liefde vinden?

Titel: Twintig regels liefde
Auteur: Rowan Coleman
Uitgeverij: Boekerij
Prijs: € 17,50

Bekijk Twintig regels liefde op bol.com
(ook verkrijgbaar als Twintig regels liefde)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *