Black Friday: shoppen met korting!

Door  |  0 reacties

Black Friday: weer zo’n Amerikaanse traditie die over is gewaaid uit Nederland. Een traditie waar wij heeeeeeel blij van worden, we zijn nu eenmaal dol op shoppen. Maar wat is Black Friday en nog belangrijker: hoe (en waar!) kan jij hier van profiteren?

Wat is Black Friday?

Waar wij de dag na Hemelvaart vaak vrij hebben, is dit voor de Amerikanen de vrijdag na Thanksgiving. De meeste werknemers, uitgezonderd winkel- en bankpersoneel en medewerkers werkzaam in de gezondheidszorg, zijn dan vrij en gaan winkelen. En niet zomaar winkelen, het is de aftrap voor de kerstinkopen. De aftrap die inmiddels de naam Black Friday heeft gekregen.

Waar de naam vandaan komt? Rond 1965 sprak men in Philadelphia voor het eerst van zwarte vrijdag. Het was daar een chaos in het verkeer door de drukte na Thanksgiving. Dit is blijven hangen en inmiddels is het net zo’n commerciële hype als Valentijn. Winkeleigenaren spelen hier handig op in door met speciale aanbiedingen te komen en gaan soms zelfs al om 3.00 uur open. En ja, dan staan er dus echt rijen mensen buiten, die allemaal azen op de laagst geprijsde artikelen, die soms ook nog in een beperkte voorraad verkrijgbaar zijn.

Die taferelen gaan in Amerika soms wel heel ver. Een soort doldwaze dagen van de Bijenkorf, maar dan in het kwadraat (minstens). Parkeren in de buurt van winkelcentra is zo onmogelijk gebleken, dat sommige mensen hun auto al een week van tevoren daar parkeren om gegarandeerd plaats te hebben.

De Black Friday-traditie waait, gelukkig nog zonder hysterische taferelen, langzaam over naar Nederland. Niet alleen voor de kerstinkopen, maar ook voor de laatste Sinterklaas-inkopen. Leuk, want dat betekent veel korting!

8x winkelen met korting

Ook al wonen we niet in Amerika, ook wij kunnen dus flink shoppen met korting. Maar waar? Wij verzamelden de in onze ogen leukste sites met Black Friday-acties. Pas op je portemonnee!

  • Bij Asos is het vanaf vandaag tot maandag feest. Met de code CYBERWKND20 krijg je maar liefst 20% korting. Sommige merken zijn  uitgesloten, maar er blijft genoeg over. Tijd om vast dat feestjurkje voor de feestdagen aan te schaffen?
  • Ook bij Zara Home krijg je maar liefst 20% korting op je bestelling vandaag. Check bijvoorbeeld hun speciale kerst-afdeling vol toffe decoraties. De korting wordt automatisch berekend bij het afrekenen. Handig!
  • Mooie sieraden voor in de schoen of onder de kerstboom vind je op Applepiepieces. Dit weekend met maar liefst 20% korting als je de code BLACKWEEKEND gebruikt bij het afrekenen.
  • Tijd voor een nieuwe gadget? Mediamarkt heeft bijna 60 producten flink afgeprijsd. Ja, ook die übergave en gewilde Apple-producten.
  • Vul je kledingkast extra voordelig met de Black Friday-actie van Nelly.com. Vul bij het afrekenen de code – hoe kan het ook anders? – BLACKFRIDAY in en je ontvangt automatisch 20% korting. Je dient wel voor minimaal € 50,- te winkelen. Dat kan niet zo moeilijk zijn toch?
  • Ook één van onze favoriete webshops: Warehouse. Met de code BFCMNL krijg je hier t/m maandag maar liefst 30% korting.
  • Nog op zoek naar een e-reader? Op Amazon.com is de Kindle speciaal voor Black Friday afgeprijsd. In verschillende varianten.
  • Ook leuk: Forever21 start het seizoen van de kerstinkopen niet met een speciale kortingsactie, maar met een webwinkel vol voordelige kerstdeals. Leuke koopjes voor weinig geld.

Omdat er nog elke dag leuke, nieuwe Black Friday-acties voorbij komen, zullen we dit lijstje vandaag blijven updaten. Mocht jij nog een goede tip hebben, dan is deze welkom op info@likeandlove.nl.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *