Polaroidfoto’s: terug van geweest (met de leukste DIY’s)

Door  |  0 reacties

Hoe handig compactcamera’s en niet te vergeten mobiele camera’s ook zijn, soms is old school nog veel leuker. Ken je de oude polaroids nog? Polaroidfoto’s maak je  eenvoudig met de Instax camera van Fuji.

Zelf ben ik al enige tijd de trotse bezitter van de Fuji Instax mini 8. Het was nog een hele toer om die drie jaar geleden te pakken te krijgen. In Nederland werden ze op dat moment namelijk niet verkocht. Ik bezocht een buitenlandse website en bestelde een hippe witte polaroidcamera. Die regelmatig mee gaat naar feestjes, die de meest grappige & hilarische polaroidfoto’s opleveren.

En steevast krijg ik dan de vraag waar ik hem heb besteld. Waar ik in het verleden naar buitenlandse websites verwees, verwijs ik tegenwoordig simpelweg naar Bol.com. Sneller & zonder de dure verzendkosten die ik nog wel had.

Over de Fuji Instax mini 8

De Fuji Instax mini 8 haalt de ouderwetse polaroidfoto’s weer terug! Met één druk op de knop komt jouw foto er uit rollen. Paar minuutjes wachten en hetgeen wat je hebt gefotografeerd komt ook echt tevoorschijn. De foto’s (6,2 x 4,6 cm) zijn voorzien van een witte rand, welke ook leuk zijn om teksten op te zetten.

De Instax Mini is verkrijgbaar voor € 79,-. De Instax Mini is verkrijgbaar in diverse kleuren. Het aanbod hierin wisselt wel, sommige kleuren zijn door de populariteit nu eenmaal snel uitverkocht. Voor een pakje van 20 films betaal je € 21,99. Onbeperkt foto’s klikken zoals met je digitale camera zit er dus niet in.

Wat kun je doen met polaroidfoto’s?

Klik, klak, klaar foto! En dan? Dan heb je een stel polaroidfoto’s in je hand. Je kunt er één aan je moeder geven voor in haar portemonnee, of eentje voor op het bureau van je vriend of man. Maar je kunt er meer mee. Ik ging op zoek naar de leukste ideeën.

Polaroidfoto's

1. Heb je ook zo’n nutteloos stukje muur tussen twee deuren? Precies goed voor een mini-fotowand van je leukste polaroidfoto’s.

2. Maak van een stuk hout deze polaroid-standaard & wissel regelmatig je leukste polaroidfoto’s.

3. Leef je creatief uit en maak een foto-in-foto-serie. We vonden dit toffe voorbeeld op Flickr. Bundel de foto’s later in een handgeplakt album. HEMA heeft een groot assortiment aan fotoalbums.

4. Wat een tof idee! Verzamel oude flessen & potten en gebruik die om je polaroids uit te stallen.

5. Je kunt op tal van manieren een toffe polaroid-collage maken. Dit idee met knijpertjes zou ik heel graag in de gang willen. Nu nog een selectie maken uit de vele foto’s die ik de afgelopen jaren heb opgespaard.

6. Regelmatig gaat mijn polaroidcamera mee naar de bruiloften die ik fotografeer. Hoe leuk is het om al je gasten elkaar op de foto te laten zetten, waarna deze direct in een gastenboek geplakt kunnen worden?

Wat zou jij doen met je polaroidfoto’s als je de Fuji Instax mini 8 zou hebben?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *