Versplinterd: wat is de echte waarheid?

Door  |  0 reacties

Ben jij fan van de boeken van Jojo Moyes? Lees dan ook zeker de debuutroman van Dani Atkins, Versplinterd. Het gezegde ‘In één adem uit’ is hier zeker op van toepassing.

Al ruim 300.000 keer is dit boek verkocht in Engeland, Dani Atkins heeft inmiddels een eigen fanbase, maar in Nederland zegt deze naam niemand nog wat. Tijd voor verandering: uitgeverij De Fontein haalde haar debuutroman, Versplinterd, naar Nederland. Een goede zet!

Waar ‘Versplinterd’ over gaat

Versplinterd, Dani AtkinsVijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed, in een poging haar te redden. Zelf raakte ze gewond en haar relatie met Matt overleefde de klap niet. Ze verhuisde naar Londen en van haar droom om redacteur te worden is niets terechtgekomen.

Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog.

Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is ‘bijna’ niet het goede woord…?

Meer dan chicklit

Hoewel de roman van Dani Atkins in eerste instantie veel weg heeft van een chicklit – Matt als de rijke stinkerd, die denkt alles te kunnen krijgen en Jimmy als goodcop – is het meer dan dit. De wanhoop die Rachel voelt omdat ze niet weet welke wereld nu de waarheid is, en wat er echt is gebeurd in de vijf tussenliggende jaren, voel je door elke zin heen. En waar chicklits vaak nogal voorspelbaar is, heeft dit boek een verrassend plot. Die zie je waarschijnlijk niet aankomen…

Titel: Versplinterd
Uitgeverij: De Fontein
Prijs: € 18,99

Bekijk Versplinterd (Dani Atkins) op bol.com

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *