Op naar de zon! 9x de leukste Spaanse steden

Door  |  0 reacties

Spanje behoort al jaren tot de top van de favoriete reisbestemmingen onder Nederlanders. Niet zo heel gek, aangezien het land op slecht twee uur vliegen te bereiken is en een geweldig klimaat, prachtige stranden, bijzondere steden en heerlijk eten heeft!

Populaire bestemmingen zijn er natuurlijk de Costa del Sol, Ibiza, Barcelona en Madrid, maar er valt in Spanje nog veel meer te zien. Ik woon nu al een aantal jaar in Spanje en heb het geluk gehad veel meer van dit prachtige land te kunnen ontdekken. Van de Arabische invloeden in het zuiden tot de ruige natuur in het noorden. Lees hier meer over 9 van mijn favoriete Spaanse steden!

9 x spanje

Ontdek de Spaanse steden

1. Het Baskenland in het noorden van Spanje is een prachtig gebied dat vaak vergeten wordt. Een echte aanrader hier is de stad San Sebastian. Niet alleen is dit de gastronomische hoofdstad van Spanje (het heeft 16 Michelinsterren!), ook is er een heerlijk strand, een beroemd filmfestival en een gotische, oude binnenstad.

2. Cordoba bruist van de cultuur. Het historisch centrum van dit stadje in Andalusië behoort tot het Werelderfgoed, er is een prachtige (eeuwenoude) moskee en een historische Joodse wijk. Geniet er ook van authentieke restaurantjes en gezellige marktjes!

3. De heerlijke stad Valencia (ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, maar echt!) heeft het allemaal, van eeuwenoude cultuur tot kilometerslang strand. Net iets warmer, authentieker en minder toeristisch dan Barcelona.

4. Wie aan Granada denkt, denkt aan het indrukwekkende, Moorse paleis Alhambra vol Arabische invloeden. Dit Werelderfgoed-monument is een bezoekje dubbel en dwars waard! Granada is echter ook een gezellige studentstad vol met de leukste tapasbarretjes.

5. Sevilla in Zuid-Spanje is één groot openluchtmuseum vol historische monumenten uit allerlei culturen, prachtige parken en authentieke stadswijken. Ontdek er ook de traditionele, Spaanse flamenco!

6. Dwaal rond in dit kleine, middeleeuwse bergstadje in het binnenland en proef de sfeer van authentiek Spanje. Het hoogtepunt van Cuenca zijn de ‘Casas colgadas’, dit zijn huisjes die op een rotspunt zijn gebouwd en over het ravijn hangen.

7. Een vrij onbekend stadje in de bergen dat echter op de Werelderfgoedlijst staat en zo uit een geschiedenisboek lijkt gekropen is Toledo. Ontdek hier de eeuwenoude cultuur van Spanje.

8. Het stadje Salamanca, vlakbij Madrid, huist vele (internationale) studenten en bruist dan ook van de gezelligheid! De cultuurliefhebber kan hier echter ook zijn hart ophalen, ook het oude centrum van Salamanca is Werelderfgoed.

9. Kleurrijke huisjes die over de rivier lijken te hangen, een gezellig historisch centrum, een eeuwenoude stadsmuur en gelegen vlakbij het strand… Girona (net boven Barcelona) is een klein pareltje!

Ben jij ook een Spanje-liefhebber? Wat zijn jouw favoriete Spaanse steden?

Reacties

Lisa (26) woont voor haar werk als online marketeer en tekstschrijver in het bruisende Londen. Ze houdt enorm van eten en koken en is graag creatief bezig. Verder brengt ze vele uren online door, vooral op zoek naar nieuwe muziek, unieke vondsten op Etsy en inspirerende interieurfoto`s en recepten op Pinterest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *