9x DIY’s met planten

Door  |  0 reacties

Met de comeback van de cactus is er opeens een hype ontstaan: meer planten in huis. En of je nu aan hypes wilt meedoen of niet, verstandig is het wel. Planten in huis zijn namelijk gezond. En extra leuk met deze ideeën voor DIY’s met planten.

Wist je dat de lucht in onze huizen flink wordt vervuild door schoonmaakmiddelen en apparatuur? In de volksmond wordt dit ook wel het sick building syndroom genoemd. Of er oplossingen voor zijn? Ja, ventileren is er één van. En planten bieden uitkomst. Planten filteren de vervuilde lucht en zetten CO2 om in zuurstof.

Daarnaast verhogen planten de luchtvochtigheid met 15%. En als je weet dat een lage luchtvochtigheid samen met een slechte luchtkwaliteit kan zorgen voor hoofdpijn, allergieën, vermoeidheid en irritatie aan de huid, ogen en neus dan ren je toch het liefst meteen naar de winkel om groen in huis te halen.

En zelfs ik, zonder groene vingers en met een patent op dode plantjes, ben om. Al laat ik me voor de aankoop wel even goed adviseren of de planten veel water nodig hebben. Elke dag water geven wordt hem bij mij niet. Maar ik ga wel graag met deze DIY’s met planten aan de gang. Tijd om mijn leven te beteren!

DIY met planten

Alles over deze DIY’s met planten

1. Meer dan een plank hout, mason jars en bevestigingsmateriaal heb je niet nodig voor deze snelle DIY. Leuk met plantjes en mochten ze onverhoopt doodgaan, dan kunnen ze ook nog een ander doeleinde krijgen. Als je hem in de keuken hangt, kun je de mason jars bijvoorbeeld vullen met bestek.

2. Voor een groene muur heb je niets meer nodig dan aluminium blikjes. Dat blijkt uit deze DIY met planten.

3. Leuk voor voor het raam! Meer dan een plank, de juiste bevestiging en toffe potjes heb je niet nodig.

4. Hangplanten waren lang uit de gratie. Ze hadden een suffig en degelijk imago. Anno 2015 zijn ze echter hip. En deze toffe hangpotjes maak je helemaal zelf.

5. Een lampenplantje maak je eenvoudig zelf. Hoewel hier hangend, kun je ze ook neerzetten.

6. Helemaal in: inimini plantjes die op lucht leven (ook wel luchtplantjes genoemd om deze reden). Je kunt ze kwijt in kurk. Ook mini-cactussen en vetplantjes kun je hier met een beetje aarde in kwijt. Een hele wand vol? Goede reden om meer wijn te drinken!

7. Ben je met vissen nog erger dan met plantjes? Dan heb je vast nog een ongebruikte vissenkom op zolder staan. Tijd om er een minituin van te maken!

8. Omdat kruidenplantjes ook plantjes zijn: bekijk hier hoe je deze op een creatieve manier kunt verwerken in het interieur van je keuken.

9. Niet zelf maken, maar zelf samenstellen. Koop bij Ikea die toffe trolley die je momenteel overal terugziet en ga dan meteen even langs de plantenafdeling. Kiezen maar en je hebt wel een heel unieke planten’pot’!

Mijn handen gaan kriebelen van deze DIY’s met planten. De jouwe ook?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *