Donna Hay is terug, met de basics

Door  |  2 reacties

Na het succes van Simple Dinners komt Donna Hay met een nieuw kookboek. In Donna Hay, de basics gaat ze terug naar waar het allemaal begint zodra je gaat koken.

Het door ons eerder besproken Simple Dinners is misschien wel het meest gebruikte kookboek in mijn keuken. Alle recepten zijn eenvoudig, snel te makkelijk en ideaal voor na een lange werkdag. Maar ook sjiek genoeg voor een etentje van collega’s of familie. Mijn hart ging dan ook sneller kloppen toen ik hoorde dat Donna Hay met een nieuw kookboek zou komen. Over de basics. En laten we wel wezen, ik kan een beetje koken, maar de basis is niet altijd even goed. Handig dus!

Wat kun je verwachten van het nieuwe boek van Donna Hay?

In dit boek gaat Donna Hay zoals gezegd terug naar de basis. Die zij leerde in de 10 jaar dat zij nu werkt als foodwriter. Aan de hand van klassieke gerechten laat ze de basis van haar kookstijl zien. Inclusief handige stap-voor-stap foto’s. Met één boek heb je alle klassiekers paraat én lukt het je ook nog eens om deze op de juiste wijze te bereiden. En uiteraard in dezelfde frisse stijl als dat Simple Dinners is, en ook haar andere boeken zijn.

De basics, enkele voorbeelden

Donna Hay, de basicsDonna beschrijft in dit boek alle soorten gerechten: van makkelijke hoofdgerechten tot basisrecepten, van heerlijkheden uit de oven tot verrassende desserts. Nieuwsgierig naar wat voorbeelden? Daar komen ze!

 • Lamsgebraad met rozemarijn en knoflook
 • New York deli sandwich
 • Rosbief in een jasje van prosciutto
 • Gember-kippensoep met Aziatische groenten
 • Risotto uit de oven met gemengde paddenstoelen
 • Zalm met misodressing
 • Crumble met appel en blauwe bessen
 • Frittata met geroosterde pompoen en feta
 • Flatbread met gekaramelliseerde sjalotten en geitenkaas
 • Chocoladesandwichcakejes met aardbeien

Deze handige alles-in-één-kookgids koop je voor € 19,99 en dat is hij dubbel en dwars waard.
Bestel op Bol.com >>

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

2 reacties

 1. Annemiek de Langen

  8 november 2014 at 12:29

  vind dit echt een ontzettend leuke site

  • Redactie

   8 november 2014 at 15:48

   Dank je wel, Annemiek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *