9x lekkere WK-hapjes

Door  |  1 reactie

Het zal je niet ontgaan zijn: Nederland doet het goed op het WK voetbal! Na een ongelooflijke overwinning op Spanje, een wat moeizame wedstrijd tegen Australië en twee goede wissels in de wedstrijd tegen Chili, eindigde ons team als eerste in de poule. Tijd voor heerlijke WK-hapjes voor de volgende wedstrijd.

En die volgende wedstrijd is zondag tegen Mexico, dus snel naar de winkel voor de ingrediënten voor deze WK-hapjes. Tip: oranje of rood-wit-blauwe WK-hapjes zijn heel leuk en Nederlands. Alle andere hapjes geef je een Nederlands tintje door bijvoorbeeld een vlaggetjesprikkertje te gebruiken!

9x lekkere WK-hapjes

Alles over deze zalige WK-hapjes

1. Bij hapjes denken we vaak aan ongezond en vet, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Gezond, lekker & heel erg Nederlands: deze rood-wit-blauwe aardbeien.

2. Vooruit, ook wat Mexicaans, omdat Mexico onze volgende tegenstander is én omdat ze een geweldige keuken hebben. Probeer deze guacemole eens met wat chipjes! Lekker.

3. Wat meer groenten tussen je WK-hapjes? Of krijg je vegetariërs over de vloer? Vul wat bladerdeeg met spinazie voor een heerlijk hapje.

4. Lekker makkelijk: deze gedraaide kaasstengels. Voor als je geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan.

5. Eten uit thuisland Brazilië mag niet ontbreken op de lijst. Goed moment om eens wat Braziliaans te proberen. Deze coxinha’s kosten wat tijd om te maken, maar dan heb je ook wat.

6. Hartige hapjes zijn heerlijk, maar wat als je zin hebt in iets zoets? Probeer deze cheesecake brownies eens. Met frambozen!

7. Bitterballen mogen natuurlijk niet ontbreken op een Hollands feestje. Geen zin om druk bezig te zijn? Koop een pak bij de supermarkt en gooi ze in de frituur. Maar als je écht indruk wil maken, rol je ze natuurlijk zelf! Een goed recept vind je hier.

8. Een ideale snack voor een grote groep mensen: pull apart bread. Je snijdt een brood in, vult de openingen met een mix van kaas, knoflook en wat je verder lekker vindt en stopt het in de oven. Daarna kun je er reepjes uit trekken!

9. We sluiten af met een oranje hapje: zoete aardappel chips.

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

1 reactie

  1. Donna Luisa

    27 juni 2014 at 22:21

    Wat een suuuuper leuke inspiratie! Ik krijg helemaal zin om voor zondag die aardbeitjes te maken! x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *