20 Day Stranger: duik in het leven van een onbekende

Door  |  1 reactie

Met de huidige technologieën wordt het steeds makkelijk en normaler om te communiceren met mensen aan de andere kant van de wereld. Familie die ver weg woont, vakantievrienden, internationale collega’s. Maar wat als je nu kunt communiceren met een totaal onbekende en een kijkje in diens leven kunt krijgen?

De mensen van MIT (Massachusetts Institute of Technology) zijn momenteel druk bezig met de geweldige app 20 Day Stranger. Deze app linkt je aan een totaal onbekende, waarmee jij 20 dagen je leven zult delen. Wie het is weet je niet, je ziet allen beelden van diens leven en krijgt een kijk in het dagelijkse leven van een andere persoon op een totaal andere plek. Heb je veel overeenkomsten of zijn jullie levens totaal verschillend?

Hoe werkt 20 Day Stranger?

De app 20 Day Stranger – die helaas alleen nog als beta beschikbaar is, maar je kunt je aanmelden als tester – koppelt jou aan een vreemdeling waar ook ter wereld en zal dan aan de hand van jouw activiteiten foto’s sturen naar jouw vreemdeling voor 20 dagen. Als je een museum bezoekt, of een dierentuin, of een restaurant, zal de app dit zijn aan de hand van de locatievoorzieningen.

Ben je in de sportschool, dan zal er een sportfoto (anoniem) worden getoond, zodat jouw vreemdeling ziet dat je aan het sporten bent. Wandel je door de binnenstad van Amsterdam dan worden er Google Street View-beelden getoond. Willekeurig, want je exacte locatie wordt niet vrij gegeven. Zo ben je er van verzekerd dat je deze twintig dagen ook echt anoniem blijft.

Zo is het leven echt!

Laten we eerlijk wezen: we delen anno 2014 heel veel op social media. Maar maken we het allemaal niet net wat mooier dan het is? Doordat de app jouw leven stap voor stap volgt aan de hand van locatievoorziening krijg je een veel beter beeld dan wanneer je zelf de highlights (wat vaker gebeurt dan de lowlights) eruit pikt. Doodgewone momenten en details worden dan opeens bijzonder. 20 Day Stranger is hoe het echt is!

Leer jij jouw vreemdeling kennen of…?

Extra leuk: aan het eind van de 20 dagen met jouw vreemdeling kunnen jullie elkaar één tekstbericht versturen via de 20 Day Stranger-app. Wil jij weten wie er achter de vreemdeling zit, dan is dit je kans om in contact te komen

Ben jij net zo gefascineerd door dit project als ik? Geef je op via 20daystranger.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Aukje

    23 september 2014 at 09:10

    Dat klinkt inderdaad leuk en ik ben ook nieuwsgierig. Ik heb me aangemeld, maar nav de vragen vrees ik dat het een iphone app gaat worden. Ach, wie weet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *