Annie, dé kerstfilm van 2014

Door  |  1 reactie

Er zijn van die films die elke kerst terugkeren op de televisie. Annie is er daar één van. Dit jaar kun je dit innemende meisje echter niet alleen op tv bewonderen. Ze is terug in de bioscoop! Hoewel… Misschien niet helemaal zoals je zou verwachten.

Als klein meisje zong ik het liefst het hele jaar Tomorrow. Soms playbackte ik het op (kerst)feesten en zette mijn moeder ouderwetse papillotten van strookjes stof. Ik ging met nat haar slapen en de volgende dag had ik Annie-krullen. Een tijdelijke oranje mousse en ik was Annie. En zo voelde ik het ook. Annie is voor mij 100% jeugdsentiment en zodra ik de klanken van Tomorrow hoor, krijg ik een dikke glimlach op mijn gezicht.

Hoe leuk was het toen ik hoorde dat er een remake kwam van de oorspronkelijk uit 1982 afkomstige film. En bij het zien van de trailer werd ik nog blijer, dit is eens een echte remake. Een Annie anno 2014.

Annie, het oorspronkelijke verhaal van de kerstfilm

Voor wie Annie niet voor zich kan halen, en elke kerst onder een steen ligt, nog even in het kort het originele verhaal. Annie werd door haar ouders al baby achtergelaten in een weeshuis, met de belofte dat ze ooit weer opgehaald zou worden. In plaats van dat dit gebeurde, wordt ze totaal geterroriseerd door de directrice van het weeshuis, de immer drinken Miss Hannigan. Maar dan wil de politicus Will (op aanraden van zijn assistente Grace) een weesmeisje onder zijn hoede nemen in de kerstperiode. Hij hoopt hiermee stemmen te winnen en te worden verkozen tot burgemeester van New York. Het lijkt erop dat Annie wordt gered door deze rijke man, maar is dat echt zo…?

Annie anno 2014

De krullen zijn er nog steeds, en Annie is nog steeds innemend, de verhaallijn klopt nog met 1982, maar daar is zo’n beetje alles mee gezegd. Het rode haar is weg, en er is een prachtig donker meisje met kroeshaar voor in de plaats gekomen. De zure Miss Hannigan is er nog steeds, maar nu gespeeld door de hilarische Cameron Diaz. Tomorrow is in een nieuw jasje gehesen en zelfs Facebook is aanwezig.

Nieuwsgierig na het zien van de trailer? Vanaf 17 december is Annie in de bioscoop te bewonderen. Ik houd mijn in mijn agenda vast een avond vrij!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Aukje

    29 november 2014 at 16:57

    De trailer ziet er veelbelovend uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *