Aangrijpend: You’re not you

Door  |  0 reacties

December is bij uitstek dé filmmaand van het jaar. En ook de maand waarin de ene na de andere goede film in de bios verschijnt. Zoals You’re not you. Popcorn is bij deze film niet nodig, zakdoekjes zeker wel.

Waar You’re not you over gaat

You’re not you, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2006, vertelt het bijzondere verhaal van Kate & Bec. Kate (Hilary Swank) lijdt aan ziekte ALS en heeft constante verzorging nodig als haar man aan het werk is. Ze besluit daarom een studente in te huren, en schuift de bezwaren van haar man geheel terzijde.

Bec mag dan nog geen ei kunnen koken, doelloos en lichtelijk zelfingenomen zijn, ze weet Kate op een of andere manier toch te raken. De pijn en het verdriet van Kate raakt Bec dan weer, waardoor een simpel parttime baantje als ziekenverzorgster opeens een levensveranderende ervaring wordt. Met alle emoties die hierbij horen…

You’re not you: boeiend van begin tot het eind

Met de billen bloot: ik dommel bij 80% van de films weg, zeker als ik ze in een donkere bioscoop bekijk en ik de late voorstelling heb. Bij You’re not you bleef ik echter geconcentreerd kijken, liet mij meeslepen in het verhaal. Verrassend, want snelheid zit er allesbehalve in de film en meestal maakt dat dat ik mijn concentratie verlies.

Maar de chemie tussen Kate & Bec houd je gedurende de hele film in zijn greep. Als ze ruzie hebben voelt het alsof je zelfs liefdesverdriet hebt, en als ze dubbel liggen van het lachen zou je willen dat je er zelf onderdeel van zou mogen maken. Tel daarbij op een langzaam afbrekende muur van de stoere Bec en een geweldige acteerprestatie van Hilary als Kate en je zult ademloos kijken. En als je snel huilt dan moet je zeker zakdoekjes meenemen.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *