Herman over bonen

Door  |  0 reacties

Herman den Blijker wil met Herman over bonen iets recht zetten. Er zijn talloze boeken verschenen over vergeten groenten, wild en paddenstoelen maar een kookboek over bonen is nauwelijks te vinden. Terwijl het juist zo’n ‘krachthap’ is volgens Herman. Hij is fan van bonen, dat is duidelijk. En daar heeft hij zeer overtuigende redenen voor.

Herman den Blijker: door zijn optreden in diverse TV-programma’s is de kok/ondernemer een zogeheten BN’er geworden. Met zijn opvallende uiterlijk en nuchtere Hollandse uitspraken heeft hij inmiddels een grote gare fans verzameld. En stiekem zijn wij van Like & Love (it!) ook Herman-fan en hebben we het boek vast voor je gelezen.

Wat kun je verwachten van Herman over koken?

Herman over bonenHerman over koken is geen kookboek met uitsluitend recepten. Dit boek begint met een duidelijke uitleg over de verschillende bonen, erwten en peulvruchten inclusief een stukje geschiedenis en herkomst.

Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje. Je kunt met bonen in de keuken echt je lol op want er is veel variatie mogelijk.

Na de duidelijke en toch compacte uitleg vind je een scala aan recepten met bonen in dit boek. Duidelijk onderverdeeld in de categorieën Bonen op brood, Soep met bonen, Zeeuws-Vlaanderen koken in de bonenbelt, Salades met bonen en Hoofdgerechten met bonen.

Onze favoriete bonen-recepten?

Het moet gezegd; je kunt echt verrassend veel kanten op met bonen. Geïnspireerd door het enthousiasme van Herman zijn we dan ook vastbesloten de komende tijd de volgende recepten uit te proberen:

  • Kikkererwten met knoflookpuree
  • Stokbrood met kapucijners en piccalillyroom
  • Tortilla met gehakte en zwarte bonen
  • Indische bruinebonensoep
  • Biefstuk met taugé en mungboontjes
  • Brownie met kidneybonen en nootjes

Herman & Hak

Heb je Herman ook al voorbij zien komen in de commercial van Hak? Op de typische Herman-manier promoot hij de bonen van Hak. Leuk extraatje; als je nu een pot HAK bonen koopt krijg je € 5,- korting (& gratis verzending) op het nieuwste kookboek van Herman den Blijker ‘Herman over Bonen’ via bol.com.

Ben jij fan van Herman? Dan mag Herman over bonen niet ontbreken in jouw collectie kookboeken. 

Titel: Herman over bonen
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 16,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *