Dekentje, bank én de leukste herfst films

Door  |  0 reacties

Het is herfst én herfstvakantie. De perfecte combinatie om lekker vaak op de bank te kruipen en een film te kijken. Like & Love (it!) zocht negen herfst films bij uitstek voor je uit.

Nee, het zijn niet de allernieuwste herfst films die we voor je hebben verzameld. Maar wel films waarmee je het ultieme herfstgevoel krijgt. Lekker veel vallende bladeren in die prachtige herfstkleuren. Kortom, als je dol bent op de herfst en films kijken dan kun je met dit lijstje prima uit de voeten. Veel kijkplezier!

Herfst films

Alles over deze herfst films

1. Autumn in New York. Een romantische film over Will Keane (Richard Gere), een vrijgezelle meester in het verleiden, die valt voor de lieve veel jongere Charlotte Fielding (Winona Ryder). Ze vinden in elkaar de liefde van hun leven. Alleen blijkt Charlotte ongeneeslijk ziek te zijn.

2. When Harry met Sally. Behalve dé meest besproken scène ooit is de scène waarin Harry (Billy Christal) en Sally (Meg Ryan) door Central Park wandelen in prachtige herfstkleuren ook zeker de moeite waard.

3. You’ve got mail. De film waarin Joe Fox (Tom Hanks) en Kathleen Kelly (Meg Ryan) een mail-relatie krijgen zonder te weten dat ze in de echte wereld elkaars concurrenten zijn. Kathleen stuurt Joe op enig moment de quote: “Don’t you love New York in the fall? It makes me wanna buy school supplies. I would send you a bouquet of newly sharpened pencils if I knew your name and address.” Een echte herfst film dus.

4. Legally Blonde. Omdat de herfst in New England prachtig is. En alleen Elle (Reese Witherspoon) ermee wegkomt om in een bikini rond te lopen terwijl de herfstblaadjes al vallen.

5. Imagine Me and You. De net vers getrouwde Rachel (Piper Perabo) valt als een blok voor Luce, een van de gasten op de bruiloft. Dit staat garant voor toestanden en voor een prachtige herfstscène.

6. Sweet Movember. Och jongens, zet de tissues maar klaar bij deze film. Sara Deever (Charlize Theron) maakt iedere maand een andere man haar ‘project’ om hem te helpen met issues. November is de maand voor Nelson Moss (Keanu Reeves). En terwijl de liefde opbloeit blijkt (ja weer) Sara ongeneeslijk ziek te zijn.

7. The Lake House. De eenzame dokter Kate (Sandra Bullock) die een ongewoon ‘lake house’ betrekt wisselt liefdesbrieven uit met de vorige bewoner, de gefrustreerde architect Alex (Keanu Reeves). Ze leven echter allebei in een ander jaar en dat raadsel moeten ze zien op te lossen. En dit alles in een prachtige herfstsfeer.

8. Halloween. Want Halloween hoort bij de herfst. Oké, als je deze gaat kijken moet je misschien samen met je lief onder een dekentje kruipen. Als je het dan echt te eng vindt worden, heb je een prima excuus om nog dichter tegen elkaar aan te kruipen.

9. St. Elmo’s Fire. De jonge versies van Demi Moore, Judd Nelson, Emilio Estevez, én Rob Lowe samen in één film. De scène waar ze door de met herfstbladeren bedekte straten van Georgetown rijden zorgt voor het ultieme herfstgevoel.

Voldoende keuze toch? Heb jij ze allemaal al gezien of zitten er nog herfst films tussen die nieuw voor je zijn?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *