Science X Smartscope: experimenteren en ontdekken maar!

Door  |  0 reacties

Met de Science X Smartscope van Ravensburger duiken kinderen op eenvoudige én aantrekkelijke manier in de microscopisch wereld. Zet de Smartscope in elkaar, pak je smartphone of tablet en je kunt aan de slag. Overal en altijd. Een ideaal Sinterklaas- of kerstcadeau!

Dat Rens, mijn oudste zoon van 10 jaar, enthousiast de Smartscope aanpakte, verbaasde mij totaal niet. Vorig jaar nam hij al deel aan een cursus Wetenschap & Techniek van Mad Science op school. Dus wie konden we de Science X Smartscope nu beter laten testen dan Rens?

De eerste indruk van de Smartscope

Science X SmartscopeDe Science X Smartscope was dit jaar een van de vijf genomineerden voor Speelgoed van het jaar 2015 in de categorie 8 en 9 jaar. Hoewel de Smartscope uiteindelijk niet heeft gewonnen, vonden wij het toch zeker de moeite waard om deze onder de spreekwoordelijke loep te nemen.

Duik in de microscopische wereld! Met de Science X® Smartscope van Ravensburger kunnen kinderen heel makkelijk voorwerpen uit de natuur en het dagelijks leven onder de loep nemen. De Smartscope kan met iedere willekeurige smart Phone of tablet gebruikt worden zonder de installatie van een app of het speciaal prepareren van voorwerpen.

We openden de grote stevige doos en haalden daar alle losse onderdelen uit. Inclusief een grote poster met ideeën en een uitgebreide handleiding. De handleiding bevat een QR-code zodat je door deze te scannen direct uitkomt op een opbouwvideo die je verder helpt. De tafel ligt vol. Tijd om aan de slag te gaan en de Smartscope in elkaar te zetten.

Wat wij van de Science X Smartscope vinden

Vol ijver begint Rens conform de handleiding met de constructie. Als snel wordt het hem toch te ingewikkeld en bang om het verkeerd te doen roep hij de zijn vader erbij. Samen lukt het altijd, dus deze keer ook. Ware het niet dat een kritische noot van de man genoemd moet worden: het zit allemaal zo strak en vast dat het voor het gemiddelde kind van deze leeftijd een beste uitdaging is om het voor elkaar te krijgen. Zeker als er iets niet helemaal goed zit en je een paar stappen terug moet. Daar is het niet op bedacht.

De Science X Smartscope zit in elkaar dus snel wordt er van buiten een herfstblaadje gepakt, de iPhone erbij en testen maar. Hij doet het! En goed ook zeg. Rens vindt het een geslaagd ding en is er blij mee. Hij begint van alles op te noemen dat hij ermee zou kunnen bekijken. Misschien ook leuk om een keer mee naar school nemen, oppert hij. Als hij tot slot alles gaat opruimen wil hij in eerste instantie alle spullen in de bijgeleverde opbergzak doen maar dat blijkt niet goed te passen. Die is blijkbaar alleen bedoeld voor de Smartscope. Alles gaat weer netjes in de doos om opgeborgen te worden. Test geslaagd.

De Science X Smartscope is een erg leuk cadeau voor nieuwsgierige kinderen en helemaal voor de jonge wetenschapper in spe uiteraard. 

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *