The Polar Express: 30 jaar!

Door  |  0 reacties

Het ultieme kerstboek The Polar Express is dit jaar 30 jaar oud. Deze kerst mogen het boek en de film dus zeker niet ontbreken. Stiekem vinden wij dat helemaal geen straf; we zijn fan van The Polar Express. Dus ook dit jaar gaat in ieder geval de film weer, voor de zoveelste keer, in de herhaling.

Chris Van Allsburg is een Amerikaanse illustrator en schrijver van kinderboeken waaronder dus The Polar Express. Het boek werd in 2004 verfilmd tot animatiefilm met Tom Hanks in de hoofdrol. En daarmee raakte het boek pas echt bekend.

Kerstavond. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een immense trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog op de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur. – Wikipedia

Op en top kerst en dus verzamelden we de leukste Polar Express-goodies en recepten. Kijk je mee?

Polar Express

Alles over deze Polar Express producten

1. Uiteraard is er een speciale editie van het originele Engelstalige boek verkrijgbaar in dit jubileumjaar. Een super cadeau voor onder de kerstboom voor de die hard fan van The Polar Express.

2. Mocht je nog niet in het bezit zijn van de DVD of, we kunnen het ons bijna niet voorstellen, de film nog nooit hebben gezien. Je kunt de DVD van The Polar Express gelukkig nog gewoon kopen.

3. De muziek die is gebruikt in de film is op zich al prachtig. Zet de CD aan, doe je ogen dicht en je waant je middenin The Polar Express.

4. Omdat The Polar Express 30 jaar bestaat is er een speciale website waar je vanaf 1 december elke dag een activiteit kunt doen in de adventskalender om zo af te tellen tot kerst.

5. “The bell still rings for those who truly believe” is dé zin uit The Polar Express die iedereen kent. Leuk om mee te geven na een kerstfeestje.

6. Hot Chocolate mag absoluut niet ontbreken als je op de bank kruipt met de film of het boek. Terwijl de kinderen in de trein hun hot chocolate drinken, drink jij gezellig mee dankzij dit recept.

7. En bij zo’n beker warme chocolademelk hoort iets lekkers. Deze ‘besneeuwde’ coconut cupcake bijvoorbeeld mét belletje.

8. Is een cupcake niet genoeg en bak je graag? Waarom bak je dan niet een trein mét wagonnetjes? Met deze bakvorm gaat dat super eenvoudig in één keer.

9. Kinderfeestje met het thema van The Polar Express? Behalve de bovenstaande items maak je het helemaal af met deze printable slinger.

Met deze lijst kun je uitgebreid het 30-jarig bestaan van The Polar Express vieren. Of je slechts één onderdeel kiest of alle negen, dat mag je helemaal zelf bedenken. Veel plezier!

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *